Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Фестиваль Rock`n Sich / Природоохоронці вимагають перенести рок- та екстрим-фестиваль «Rock`n Sich»

Природоохоронці Києва висловлюють протест проти проведення 8-9 червня 2013 р. на Трухановому острові у Києві першого українсько-шведського рок- та екстрим-фестивалю «Rock`n Sich». Адже це гучне дійство нанесе значної шкоди природній оазі посеред Києва – Трухановому острову, переконані екологи.

Велику тривогу у них викликає час проведення фестивалю – червень – сезон гніздування багатьох видів птахів. Гучна музика та присутність надмірної кількості відвідувачів призведуть до загибелі багатьох птахів. Також під час концертів на численних сценах, байкерських перегонів тощо натовпи відвідувачів буквально витопчуть трав’яний покрив в місцях проведення заходу, повідомляє «Рідна країна».

Під час проведення фестивалю у 90 % видів птахів, що мешкають на території Києва, триватиме період гніздування. Нагадуємо, що в 2006 р., під час проведення фестивалю «Рок-Січ» на Трухановому острові, багато пташиних виводків через галас і гуркіт музичної апаратури були покинуті батьками і загинули.

За загальноприйнятими нормами, на другу половину травня-червень оголошується місячник тиші, приурочений до гніздівлі птахів. Так робиться у більшості цивілізованих країн і формально декларується в Україні, наголошують природоохоронці.

Труханів острів є дуже цінною територію з огляду на його біорізноманіття. Наприклад, там досі збереглися популяції надзвичайно рідкісної в Європі папороті гронянки багатороздільної, занесеної до Європейського Червоного списку.

Ще з 2003 року науковцями пропонується створити на території острова два об’єкти природно-заповідного фонду – один в районі озера Баб’є і другий – на всій площі півострова Східний (Лісовий) на Трухановому. Обом об’єктам пропонується надати статус заказників місцевого значення. Ці пропозиції науковців Київська адміністрація й досі ігнорує, натомість влаштовує там наметові містечка та велелюдні рок-фестивалі.

Тож природоохоронці звертаються до голови КМДА Олександра Попова та ініціатора фестивалю, музиканта Олега Скрипки із закликом перенести фестиваль на більш прийнятну дату, наприклад, на осінь 2013 р. Також вони закликають змінити місце проведення фестивалю на прийнятніше з точки зору охорони довкілля.

«В Києві є майданчики для фестивалів на зразок стадіону «Чайка», де не мешкають червонокнижні види та не гніздяться перелітні птахи, — коментує Олег Андрос, експерт Національного екологічного центру України. — Прикро, що організатори фестивалю не беруть приклад із музикантів світового рівня, які з повагою ставляться до довкілля і тварин — згадати хоча б Пола Макартні, Мобі та інших. Радимо Олегу Скрипці перейняти їхній досвід».

Природоохоронці сподіваються, що КМДА виявить повагу до природи та перенесе час і місце фестивалю.

i.pro

 
 

Додав nady 10 квітня 2013

Про автора

«Rock’n’Sich – 2013» - спільний українсько-шведський проект, який поєднає у собі якісну українську та шведську рок-музику, козацькі забави, розваги у стилі вікінгів, змагання з екстремальних видів спорту, лицарські турніри, байк-парад та змагання з автотю

Автори пов'язані с новиною

Олег Скрипка

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска