Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Гурт мандрівних дяків Вертеп Похороночка 4.76 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Отче (2019) 6,79 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп А вчора-звечора (колядка 2017) 6.85 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Ультрас Андрійко (2016) 6.46 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Чучупака (Василь) (2015) 3.04 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Осінь (На південь...)2015 8.89 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Гурт мандрівних дяків Вертеп / Вшанування борців за волю різних епох та подорож до Холодного Яру з гуртом ВЕРТЕП

20 – 21 квітня 2013 р. в Холодному Яру відбудуться вшанування борців за волю України різних епох – Гетьмана України Богдана Хмельницького, керівника гайдамацького повстання 1768 року Максима Залізняка та отамана полку гайдамаків Холодного Яру Василя Чучупака.  Дату з раніше заанонсованих 13-14 квітня на тиждень пізніше перенесено згідно рішення Історичного клубу  ”Холодний Яр”. Гостей прийматимуть Медведівка, Івківці, Мельники та хутір Буда

Для охочих відвідати Холодний Яр 21 квітня мистецькою аґенцією "Арт-Вертеп" організовано подорож мікроавтобусом з Дніпропетровська:
виїзд від КЦ "Арт-Вертеп" (вул.Червона, 11) 21 квітня (нд) о 7:00 разом з гуртом "Вертеп"
(тривалість проїзду в один бік: близько 4 год.).
Пообідати можна буде в доброму ресторані "Дикій Хутір" по приїзду.

Серед гуртув учасників 21 квітня в програмі візьмуть участь гурт "Рутенія" та дніпропетровський гурт "Вертеп" з гайдамацькими піснями
17:00 - по закінченню музичної святкової програми - виїзд до Дніпропетровська
Вартість подорожі: 150 грн./люд.
Кількість місць обмежано!
Запис: 050 361 62 82, 066 272 26 24

Свято розпочнеться о 9.00 в Медведівці біля пам’ятника Максимові Залізняку піснею кобзаря, виступом сільського голови Медведівки Олександра Дісканта та президента Історичного клубу “Холодний Яр” Романа Коваля (збір та реєстрація спортивних команд сіл Чигиринщини о 8.15).

О 9.15 – початок спортивних змагань дітей та юнацтва: фінальний матч футбольного турніру ім. Василя Чучупака, теніс, крос, змагання з гирьового спорту на кубок Максима Залізняка, перетягування канату юнацьких та дівочих команд.

Порадує показовим виступом козацька школа бойових мистецтв “Спас” із Києво-Могилянської академії. Спасівці продемонструють бойову техніку “Спас”, роботу зі зброєю, виконають складні технічні елементи. Про гарт їхнього тіла засвідчить ходіння по склу, можливо, перебивання палиць об тіло. Спасівці проведуть майстер-класи для учасників свята:

1. Боротьба навхрест – це давній вид забави, в якому загартовуються справжні козаки. І ти випробуй свою силу та спритність. “Покажи, що міцно тримаєшся на рідній землі”.

2. Нічні шали – це чудовий козацький змаг для розвитку інтуїтивних здібностей. “Заплющ очі та розплющ третє, подолай ворога своєю інтуїцією”.

 3. Списи – можливість поєднати власну точність і силу, щоб подолати супротивника за допомогою списа. “Будь кращим в бою!”.

 4. Литаври – звук литавр збирав військо до бою піднімав його дух. “Доведи, що і ти зможеш зібрати військо до бою!”.

 5. Батіг – довгий гнучкий та підступний. “Перевір себе чи ти його здолаєш”.

 6. Стрільба з лука. Меткої козацької стріли боявся навіть Люцифер! “Ти маєш лише три стріли довести свою влучність!”

 7. Бої на шаблях. “Береженого Бог береже, а козака – Шабля!”

 О 12.00 в Медведівці почнеться марш козацьких одностроїв та вишиванок, який завершиться покладанням квітів до пам’ятника Максимові Залізняку.

Після маршу козацьких одностроїв та вишиванок – мандрівка в родинне село Максима Залізняка Івківці та покладання квітів до його пам’ятника (скульптор Іван Макарович Гончар), а також підняття на гору Семидубова, де за однією з версій поховано Гетьмана України Богдана Хмельницького. На горі Семидубовій будуть висаджені сім дубів – на пам’ять про великого гетьмана, його старшин та козацтво.

Відбудеться екскурсія до старовинного млина (побудований в Івківцях 1907 року).

Пообідньої пори – демонстрація двосерійного документального фільму Валерія Тетерятника про Визвольну боротьбу в Холодному Яру “Вони боролись до загину” та прем’єра двосерійного документального фільму Романа Коваля “Стеком і шаблею” (оператор і режисер обох фільмів – Володимир Бондаренко).

У вечірній програмі – виступ кобзарів, показові виступи козацьких шкіл бойового мистецтва “Спас” і “Хорс”, козацький бій лава на лаву (це традиційний вишкіл для засвоєння навичок спільного бою, відчуття побратима, його ліктя. Запрошуємо всіх охочих! “Нездоланний той народ, що б’ється, граючись!”)

Відбудуться також конкурси на найкращу вишиванку, конкурс на найдовший козацький чуб, конкурс на найдовшу дівочу косу та вручення нагород. Буде й святковий салют з гармати!

Упродовж дня діти, юнаки та юначки зможуть безкоштовно проїхатися на конях Медведівкою.

Від 10.00 до 18.00 в Медведівці відбудеться книжковий ярмарок “Гайдамацький край”, під час якої відбудуться автограф-сесії Василя Шкляра, Романа Коваля та інших письменників.

О 19.00 розпочнеться концерт лідера гурту “Мандри” Сергія Фоменка (“Фоми”), лідера гурту “Тінь Сонця” Сергія Василюка та інших видатних українських виконавців.

Завершить день Вогнедарове вогнище в Медведівці (кобзарський супровід Тараса Силенка).

Здавна в Україні всі люди, “від старого до малого”, могли долучитися до спільного свята, праці чи боротьби. Тож і на святі в Медведівці кожен козак та козачка зможуть проявити свою вправність, кмітливість, силу й обізнаність, беручи разом з іншими участь у козацьких змагах-забавах і марші козацьких одностроїв та вишиванок.

20 квітня Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Батьківщина молода” проводитиме військово-патріотичну гру “Холодний Яр”, в якій візьмуть участь близько сотні учасників з більшості областей України.

У Холодному Яру в рамках вшанувань героїв минулого проводитиме таборування й організація “Сокіл” (18 – 21 квітня).

 Осавульську службу впродовж двох днів вшанувань проводить школа бойових мистецтв “Спас” із Києво-Могилянської академії.

 21 квітня 2013 р., у неділю, в Холодному Яру відбудуться традиційні вшанування Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, козаків та старшин полку гайдамаків Холодного Яру.

Меморіальний мітинг у центрі села Мельники, біля пам’ятників холодноярцям та Юрію Горлісу-Горському розпочнеться о 10.00.

Довідки: 098-00-26-994 (Петро), 066-270-20-98 і 067-845-60-64 (Максим),066-709-83-16 (Владислав), 096-439-77-42 (Богдан Легоняк, уповноважений за проведення спортивних змагань у с. Медведівці). 

 
 

Додав nady 20 квітня 2013

Про автора

ВЕРТЕП (Гурт мандрівних Дяків) Заснований 8-го березня 2001 року в м. Дніпро.  В репертуарі гурту більше сотні композицій в різноманітних музичних стилях і напрямках.

Автори пов'язані с новиною

Історичний клуб Холодний Яр

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска