Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Львівський міжнародний Дитячий фестиваль / Зостався місяць до Дитячого фестивалю у Львові

17-19 травня – Дитячий фестиваль у Львові. Це унікальна подія для дітей та їх батьків. Аналогів в Україні немає! Понад 300 заходів за 3 дні: читання, творчі майстерні, конкурси, квести, ігри. Місце проведення: КМЦ «Палац Мистецтв» (вул. Коперника, 17). Вхід вільний.
 
Дитячий фестиваль у Львові – це фестиваль фестивалів, кожен з яких має свою окрему мету, а всі разом вони дають дітям безліч можливостей для розвитку і творчості.
 
На фестивалі очікуються понад 15 тисяч відвідувачів – дітей з батьками та вчителями. Поінформовані понад 100 тисяч родин Львівщини, понад 5 мільйонів осіб через ЗМІ.
 
Дитячий фестиваль у Львові відбувається у форматі гри-квесту «Збирай слонів». Гра розпочинається у всіх львівських школах і дитячих бібліотеках. Для участі в грі діти повинні відвідати основні події фестивалю і зібрати на них якнайбільше «слонів» – наліпок. Найактивніші мисливці на слонів отримають призи. Щодня будуть розігруватися електронні книги-читалки, а головний приз фестивалю – планшетний комп’ютер. Відвідини Дитячого фестивалю – це шанс для хлопців і дівчаток виграти абонементи на спортивні секції і танцювальні заняття. Або квитки до Аквапарку, Природознавчого музею, у дитячі розважальні центри і на Чудо-тур Львовом. Для любителів поласувати організатори готують сертифікати на смачні солодкі десерти від львівських кав’ярень. Розігруватимуться також книги, фрізбі, значки – все, що може потішити і розважити.
 
Розігрування головних призів – електронних читалок та планшетного комп’ютера – проводитиметься щодня на сцені в межах акції «Книжка від зірки».
 
Відкриє фестиваль 17 травня Парад учасників. Головне, аби до цього часу закінчився ремонт проспекту Свободи. Понад 1500 дітей у костюмах улюблених літературних героїв, спортсмени, танцювальні й театральні дитячі колективи у супроводі ростових ляльок, гурту барабанщиць та духового оркестру крокуватимуть центральною частиною міста до Палацу мистецтв, запрошуючи на фестиваль. У подвір’ї Палацу відбудеться дефіле і вручення нагород переможцям конкурсу костюмів.
 
Фестиваль дитячого читання «КНИГОМАНІЯ» головна складова Дитячого фестивалю у Львові, спрямована на популяризацію читання серед дітей та підлітків. Відбудуться:
 
зустрічі з авторами найкращої дитячої літератури з України, Польщі, Білорусі, Великої Британії та Швейцарії; з ними можна буде спілкуватися, взяти автограф - літературні читання та автограф-сесії триватимуть у режимі нон-стоп протягом усього фестивалю;
Почесний гість – Іан Вайбрoу (Велика Британія), автор повістей про пригоди Малого Вовчика.
Спеціальний гість – авторка чудових книг для підлітків Йоанна Ягелло (Польща). Завітає знакова білоруська журналістка і письменниця Світлана Алексієвич – розповідатиме, як говорити з дітьми на складні теми на кшталт Чорнобильської катастрофи;
Також фестиваль відвідають: Наталя Гузєєва, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Оксана Думанська, Олександр Есаулов, Максим Кідрук і Дара Корній, Олег Майборода, Зірка Мензатюк, Катерина Онищук, Марина Павленко, Дмітрій Плакс (Швеція), Мар’яна Савка, Антон Санченко, Ірина Славінська, Дмитро Шостак, Тетяна Щербаченко, Сашко Лірник, Володимир Ганулич, Галина Малик, Марія Ткачівська;
підсумковий етап конкурсу «Найкращий читач України-2013» та Урочиста церемонія нагородження переможців;
акція «Книжка від зірки» - Зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту читатимуть свої улюблені з дитинства книги, розважатимуть дітей, розігруватимуть призи і подарунки. Акція проводитиметься 4 рази на день;
літературні квести – впродовж трьох днів виконуватимуть різні літературні завдання, учасники команд отримають фрізбі, значки та інші призи із символікою фестивалю.
 
В дорослій частині Дитячого фестивалю – ексклюзивний тренінг для бібліотекарів з промоції читання серед дітей та молоді в межах міжнародного проекту Book Platform. Проводиться в Україні вперше. Партнери - Фундація Next Page (Болгарія), Асоціація видавців Вірменії та Асоціація видавців Грузії. Також до заходів для дорослих можна віднести візит Світлани Алексієвич та низки яскравих авторів, що навідаються до Львова на Білорусько-шведські літературні дні і теж стануть гостями Дитячого фестивалю.
 
До Дитячого фестивалю у Львові готуються митці, що братимуть участь у Фестивалі дитячої творчості та ремесел. Планується прем'єра вистави про Петрика П’яточкіна – одного з найулюбленіших дитячих героїв, створеного українською письменницею Наталією Гузєєвою, Буде Фестиваль настільних ігор «Ігрова сфера», Спортивний фестиваль та Ярмарок дитячих книжок «Форум видавців – дітям». У межах ярмарку вручається премія «Левеня» – перша незалежна премія в галузі дитячої літератури, лауреати якої отримували нагороди на престижних міжнародних книжкових виставках. Найкращі дитячі книжки обирають діти – найоб’єктивніше з усіх журі.
 
До слова, вже відомі видавництва, які представлять свої найновіші і найкращі книги у Львові на Дитячому фестивалі. Це А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, «Довіра», «Свічадо», «Махаон», «Егмонт Україна», «Країна Мрій», «Урбіно», видавець Тамара Весна, «Навчальна книга – Богдан», «Грані-Т», «Торсінг Плюс», «Видавництво Старого Лева», «Розумна дитина», БАО, «Фактор», «Теза», «Ранок», «Відкритий світ», «Руна», «Євросвіт», ЕЛВИК, «Апріорі», «Веселка», «Майстер-клас», «Дж. Дж. Агенція», «Знання», «Познайка» - загалом 27 видавництв і перелік продовжує рости.
 
Партнери: Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, КМЦ «Львівський Палац мистецтв», Генеральне консульство Чеської республіки у Львові, Польський Інститут у Києві, Фундація «Кока-Кола», Фундація «Next Page», ЯпонаХата, Міжнародна виставка настільних ігор «Ігрова сфера», IGames, Видавництво Старого Лева, видавництво «Урбіно», «Комп’ютерний Всесвіт», УАРНЕТ, ПАТ «ГалЕКСПО», «Чудо-тур», Креденс Кафе, PocketBook, Інспе, !Холдинг емоцій «FEST», Kumpel’ Group, Карвінг-студія DREAM, Кінопалац, Пан Спортсмен, SIRIUS, Спірограф, Gorgany.com, спортивно-розважальний партнер «Аквапарк Пляж», Кав’ярня «Штука», Cafe BestOf, Леопарк, Інтернет-компанія Biblyuk.com, Самопоміч, Арт-груп, Організація українських скаутів, готель «Ірена», Рейкарц Хотел Менеджмент.
 
Інформаційна підтримка: Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, медіа-холдинг ZIK, ЛЮКСЕН, ТРК «Львів», «Львівська хвиля», телеканал «Перший національний», ТВі, НТА, газета «День», «Дзеркало тижня», радіо «Ера», «Україна молода», «Високий Замок», «Львівська газета», 24tv.ua, «Львівська пошта», «Ратуша», журнал «ШО», журнал «Мамин клуб», журнал RIA-Львів і Lviv Today, календар подій Львова «От-от», інтернет-портали Infolviv.net, .Гал-info, «Варіанти», «Вголос», «Новий погляд», «Мама-тато», «Арт-Вертеп», «Вголос», «Платформа», «Друг Читача», «Книгобачення», Читомо, «Відпочинок у Львові», Afishalviv.net, VlzitLVIV.NET, Lviv.travel, Inspiried.

Слідкуйте за новинами на сайті Дитячого фестивалю у Львові.

 
 

Додав nady 24 квітня 2013

Про автора

Львівський міжнародний дитячий фестиваль - різноманітні події програми фестивалю спрямовані на всебічний розвиток дітей та підлітків.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска