Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Pinchuk ArtCentre / Прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 продовжено до 12 травня

До 12 травня продовжено прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 - загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам. Це обумовлено великою кількістю заявок, яке митці подали за останні дні та планують подати найближчим часом. Прийом робіт здійснюється в online режимі через сайт Премії: prize.pinchukartcentre.org
 
За три місяці конкурсу найбільша кількість заявок була отримана від художників з Київської, Львівської та Харківської областей.
 
Премія PinchukArtCentre присуджується кращим українським художникам віком до 35 років кожні два роки, починаючи з 2009 р. Претендентами на здобуття Премії можуть стати художники, що працюють з будь-якими жанрами сучасного мистецтва: живопис, малюнок, фотографія, відео, скульптура, інсталяція, документація та інше.
 
У рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія, дві Спеціальні премії, а також «Приз громадськості»:
 
Головна премія PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу. Також володар Головної премії автоматично потрапляє в шорт-лист номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014 – міжнародної премії молодим митцям віком до 35 років.

  • Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу.
  • Приз громадськості – 10 тисяч гривень. Переможця буде визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.

Роботи 20 номінантів будуть представлені на виставці у PinchukArtCentre, яка відкриється 26 жовтня 2013 року і триватиме до 5 січня 2014 року.
 
Володарі Головної і Спеціальних премій будуть визначені рішенням Міжнародного Журі Премії PinchukArtCentre в грудні 2013 року в Києві. Переможець у номінації «Приз громадськості» обиратиметься голосуванням серед відвідувачів PinchukArtCentre.

Інформаційна довідка:
Премія PinchukArtCentre - загальнонаціональна премія у сфері сучасного мистецтва, що присуджується українським художникам у віці до 35 років кожні два роки, починаючи з 2009 р. Це перша в Україні приватна премія, метою якої є створення, підтримка та розвиток нового покоління молодих українських художників.
Претендентами на здобуття Премії можуть стати молоді художники, громадяни України віком від 16 до 35 років, що працюють з будь-якими жанрами сучасного мистецтва: живопис, малюнок, фотографія, відео, скульптура, інсталяція, документація та інше. Один художник або група може виставити на конкурс від 3 до 7 робіт. Заявки на участь подаються відповідно до регламенту Премії PinchukArtCentre.
 
У рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія, дві Спеціальні премії та Приз громадськості:
·         Головна премія PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу. Також володар Головної премії автоматично потрапляє в шорт-лист номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014 – міжнародної премії молодим митцям віком до 35 років.

  • Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу.
  • Приз громадськості – 10 тисяч гривень. Переможця буде визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.

 
Володарі Головних премій: Артем Волокітін (2009), Микита Кадан (2011).
Володарі Спеціальних премій: Олексій Салманов і Маша Шубіна (2009),
Жанна Кадирова та Сергій Радкевич (2011).
Приз громадськості: BLUMOLOKO (2009), Микита Шаленний (2011).
 
Артем Волокітін та Микита Кадан автоматично потрапили у фінал премії
Future Generation Art Prize у 2010 та 2012 роках відповідно, як володарі Головної Премії PinchukArtCentre. Волокітін став учасником групової виставки Future Generation Art Prize @ Venice в рамках Венеційської бієнале в 2011 році, а Кадан буде серед її учасників у 2013 році.
 
Відбіркова комісія Премії PinchukArtCentre, що визначать 20 номінантів Премії у 2013 році:
 
Оксана Баршинова, Завідуюча науково-дослідним відділом мистецтва ХХ – початку ХХІ століття в Національному художньому музеї України (НХМУ);
Катерина Ботанова, директор CSM (Фундація Центр Сучасного Мистецтва), головний редактор інтернет-журналу «КОРИДОР»;
Бйорн Гельдхоф, заступник арт-директора PinchukArtCentre;
Арсен Савадов, художник;
Катерина Стукалова, шеф-редактор часопису «ART UKRAINE»;
Тетяна Тумасьян, директор Харківської міської художньої галереї;
Екхард Шнайдер, Генеральний директор PinchukArtCentre.

PinchukArtCentre – провідна міжнародна арт-інституція, один із найбільших і динамічних приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Метою PinchukArtCentre, одного із проектів Фонду Віктора Пінчука, є підтримка художньої освіти, творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні та світі. Арт-центр надає постійну підтримку культурному розвитку і модернізації українського мистецтва та суспільства і робить значний внесок в культурний діалог між Сходом і Заходом, між національною ідентичністю та міжнародними викликами. У числі останніх експозицій, представлених в арт-центрі: персональні виставки Джеффа Уолла, Гарі Хьюма, Олафура Еліассона, Кендіс Брайтц, Даміана Ортеги, Сергія Браткова, Субодха Гупти, Деміена Хьорста, Аніша Капура та інших. PinchukArtCentre заснував Премії для підтримки українських та міжнародних молодих митців віком до 35 років. Неодноразово арт-центр представляв Україну на Венеційській бієнале.
 
 

 
 

Додав nady 30 квітня 2013

Про автора

PinchukArtCentre – це міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, відкрита платформа для митців, мистецтва та суспільства.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска