У скверику перед театром імені Івана Франка у столиці відкрилася виставка писанок з усієї України. Сюди завезли 58 тисяч писанок. Перед входом у скверик звисають грона писанок, схожі на чурчхелу. По периметру скверика встановлені арочки з різних регіонів, де представлені писанки певної області. Деякі області показними арками не обмежилися.

Так від Херсонської на траві зведено корабель з вітрилом, оздоблений по боках писанками і з лялькою-мотанкою на носу. Найбільшою прикрасою скверика став фонтан, який оздобили каскадами з червоних, помаранчевих і жовтих писанок. Їх нанизали на довгі нитки, тож складається враження, що писанки — це вода, яка струменить з фонтану. Обабіч по бортику фонтан завитий трояндами гарячих кольорів — від бордових до жовтих, рожевих, є навіть білі.

"Ого, та це якийсь Версаль." - Дивуються дві пані середнього віку у капелюшках і негайно беруться фотографуватися на фоні писанкового фонтану.

Людей з дітьми у скверику чимало. Малі розглядають тканинні і мереживні писанки, торкають гілки дерев, які увінчали рожевими і фіолетовими писанками. З писанок зробили навіть величезну стилізовану вишивку з рослинним орнаментом — троянди. Кожна писанка на цьому кількаметровому полотні виконує роль стіжка або хрестика. З писанок зробили жар-птицю, гірлянди і навіть квіти — розмістивши у кошику поруч з ромашками.

Посеред скверу для малюків влаштували змагальні ігри — хто швидше прокотить по жолобку писанку у відерце і буде досить спритним, щоб вихопити свої писанкові трофеї з відерця раніше за суперників.