Понад 50 півметрових та метрових витворів мистецтва у формі пасхальних яєць встановлено на центральній площі Ринок. Урочисте ж відкриття святкової експозиції "Галерея мистецьких писанок" відбудеться 5 квітня о 16.00.

Про це УКРІНФОРМу повідомив організатор проекту Андрій Сидор.

"Вперше львів'яни і гості міста зможуть побачити стільки різноманітних великих писанок, розміщених в одному місці. І це обіцяє стати незабутнім видовищем", - зазначив ініціатор.

За його словами, писанки, які будуть представлені в галереї, надзвичайно різноманітні. В них відображені індивідуальні мистецькі бачення світу, побажання, захист від недоброї сили та, навіть, заклинання. Всі вони різняться стилістикою виконання, символічними елементами, серед них є розмальовані дітьми, естрадними зірками-учасниками музичного "Проекту Івасюк", відомими художниками.

"Ця виставка діятиме аж до 12 травня. А відтак, усі писанки ми виставимо на благодійний аукціон. Частину виручених коштів скеруємо на придбання обладнання киснево-синглетної терапії для міської дитячої клінічної лікарні", - сказав Сидор.

Також цього дня на площі Ринок працюватиме "Великодній писанковий ярмарок", "Великодня арт-майстерня", пройдуть різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудеться святковий великодній концерт, виступатимуть християнські колективи.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_lviv-zapolonili-metrovi-pisanki-iz-zaklinannyami/495938">Gazeta.ua</a>