Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Львівський міжнародний Дитячий фестиваль / На Дитячому фестивалі дітей вчили писати віші, твори і повідомлення в Інтернеті

Дитячий фестиваль набирає обертів. Все більше зустрічей із письменниками, все більше цікавої інформації. Завдяки майстер-класам Марії Чумаріної та Наталії Гузєєвої малі гості Дитячого фестивалю вміють писати вірші і твори. Завдяки Тетяні Щербаченко трішки старші – як привабити увагу хлопця, що подобається, за допомогою Інтернету.
 
Марія Чумарна – українська поетеса, педагог, журналіст. Вона навчала дітей майстерності віршування.
___________
фото з сайту maria-chumarna.mow.fm
 
Малюки та автор разом підбирали теми, слова і риму. А наприкінці зустрічі активні та розумні діточки вже самостійно складали вірші.
 
Наталія Гузєєва теж була на Дитячому фестивалі. Діти традиційно розпитували її про Петрика П’яточкіна і Капітошку -  авторка свого часу вигадала цих персонажів.
_____________
світлина фотоагентства LUFA
 
Наталія Гузієва — завжди бажаний гість для малечі. Її талант дуже багатогранний, адже вона писала не тільки сценарії до мультиків. З-під її пера народжуються вірші, казки, п'єси, слова до пісень.
 
Зустріч пані Гузєєвої з читачами була поділена на дві частини: діалог з дітьми та читання віршів з власних творів. Як виявилося, її персонажі  або вигадані, або реальні. Зокрема, головна героїня твору «Жила собі Оленка» — прототип дочки письменниці.
 
Наталія Гузєєва була втішена і спантеличина питаннями дітей: «Діти охоче брали участь у розмові, розповідали про свою творчість, - каже вона. - Ставили різноманітні запитання, але  найбільше чомусь цікавилися тим, як писати шкільні твори».
 
Тетяна Щербаченко відома, зокрема, своїми книгами для дівчат і вирішила підтримати такий свій імідж – провела майстер-клас на тему «Як закохати в себе хлопця по Інтернету».
 
__________
світлина фотоагентства LUFA
 
Тему вибрала не випадково, адже вона –авторка однойменної книги. Зустріч з дівчатами, що зацікавилися темою, Щебаченко  провела у режимі діалогу. Школярі могли ставили питання, дискутували між собою. Мета заходу – медіаосвіта. У такий спосіб діти засвоюють навики поведінки у мережі, спілкування через Skype, соціальні мережі, попередження про небезпеки, які криє в собі Інтернет.  Головне, що радила запам’ятати дітям авторка, - це девіз «поважай інших».
 
Зустрічавторці сподобалася. Дітям теж - вониотримали багаж знань та законних «слонів».
 
Також сьогодні, 18 травня, о 14:00 вона провела хлопчачий майстер-клас «Як перемогти у війні з ботами та тролями» - теж щодо медіаосвіти та безпеки в Інтернеті.
 
bookforum.ua

 
 

Додав nady 18 травня 2013

Про автора

Львівський міжнародний дитячий фестиваль - різноманітні події програми фестивалю спрямовані на всебічний розвиток дітей та підлітків.

Автори пов'язані с новиною

Марія Чумарна , Наталя Гузеєва ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска