Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Василь Стус / Стусове коло в Києві

Людину творить виклик. Несамовитий танок протилежностей -- сила, яка ламає, або народжує, пригнічує, або штовхає на подвиги, дає можливість вибору або позбавляє його. Хто ти, якщо падаєш і не піднімаєшся? Хто ти, якщо не вмієш любити й ненавидіти?
Життя Людини-легенди, яка опинилася на межі і зберегла віру й любов -- це коло за колом пройдений шлях, повний викликів і незбагненностей, шлях творення себе... це -- "СТУСОВЕ КОЛО". Це натягнута до межі струна, яка от-от, здавалося б, порветься. Та - ні, порватися їй не дає сила особистості, незламність людського духу. Василь Стус, перебуваючи за ґратами, передавав свою філософію синові: "Поразка мусить стимулювати на перемогу". І у в'язниці, і згодом на засланні на Колимі, для поета-дисидента найстрашнішим було втратити людську гідність. Та що втратити -- хоча б на дещицю поступитися своїм катам. Він відчайдушно боровся із системою, приймав найважчі виклики долі. Усім своїм єством демонстрував граничну стійкість. І системі, яка, випробовуючи його, доходила до крайнощів -- мордувала розлукою із сім'єю, ні на йоту не вдалося принизити у Стусові Людини, перевиховати чи зламати його.
За близько півтори години суцільної кульмінації, емоційного вибуху перед очима глядачів калейдоскопічно проходить життя славетного поета Василя Стуса. П'ять кіл -- дитинства, поезії, любові, самотності та смерті. Одне емоційніше й напруженіше іншого. Тут -- і трагічність долі самого Стуса, і жорстокість радянської системи, і філософія поетичного слова, яке залишив письменник українцям у спадок. "СТУСОВЕ КОЛО" -- коло людей, які пройшли свій шлях до Стуса і об'єдналися у літературно-музичному проекті.
"СТУСОВЕ КОЛО" -- це не традиційний вечір пам'яті, а літературно-музичне дійство, яке пропонує нову форму вечорів-спогадів відходячи від заскарузлих традицій.

Замовлення квитків за телефоном 044 227 86 92.

 

 
 

Додав nady 21 травня 2013

Про автора

Василь Семенович Стус — український поет, літературознавець, правозахисник. Народився 6 січня 1938р. в селі Рахнівка на Вінниччині. Закінчив філологічний факультет Донецького педінституту, вчителював, працював у газ

Автори пов'язані с новиною

Сестри Тельнюк ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска