Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / 24 травня - День слов`янської писемності і культури

В Україні у пятницю, 24 травня, відзначається День слов'янської писемності і культури. За традицією він святкується у день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія - творців слов'янської азбуки.

Окрім України, День слов'янської писемності і культури. відзначають також у Росії, Білорусі, Болгарії, Сербії, Македонії, Чорногорії та ряді інших країн.

Рівноапостольні брати Кирило і Мефодій - слов'янські просвітителі та проповідники християнства у IX столітті на території Моравії (територія сучасної Чехії), за походженням болгари. Створили один з перших слов'янських алфавітів - кирилицю, переклали старослов'янською мовою церковні книги - вибрані місця з Євангелія, Псалтира, Апостольських послань.

В Україні День слов'янської писемності і культури встановлений відповідно до Указу Президента України «Про День слов'янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 року.

УКРІНФОРМ

 
 

Додав nady 24 травня 2013

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска