Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Кіно / На Каннському фестивалі представили українські фільми

21 травня в Украінському національному павільйоні в Каннах відбулася друга презентація українських фільмів. Цього разу режисери та продюсери представляли гостям павільйону проекти на фінальній стадії розробки.

 
Відкрили презентацію голова Державного Агентства України з питань кіно Катерина Копилова, генеральний директор МКФ "Молодість" Андрій Халпахчі та заступник генерального директора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко. На презентацію завітали офіційний представник інституту German films у Східній Європі Сімона Бауманн, програмний директор фестивалю San Sebastian Роберто Суето, директор програм фестивалю Festival Internacional de Cine de Gijón Жорж Аргіз, програмний директор Vladivostok International Film Festival of Asian Pacific Countries Андрєй Васілєнко, програмний директор Фестивалю фільмів з Росії і не тільки Давід Сулаберідзе, директор фестивалю Seven Islands International Film Festival Сакші Ойха, директор міжнародної британської дистрибуційної компанії Amadeus Entertainment Іво Фьоренза, представники компанії International film sales and marketing - міжнародного дистриб’ютора з США, представники міжнародної французької дистрибуційної компанії P.F.A. Films Srl, представники дистриб’юторської компанії Sola Media та інші професіонали кіноринку.
 
Першим свій проект, стрічку "Іван Сила" Віктора Андрієнка. представив Олександр Філіпов. За його словами, це реальна історія найсильнішого чоловіка України, який у розквіті своєї кар'єри вирішив жити з дружиною у віддаленому селищі.
 
Перший із чотирьох представлених у павільйоні дитячих фільмів, "Чарівні історії: еліксир доброти" презентувала режисерка Лілія Солдатенко.
 Вона зазначили, що цільова аудиторія фільму - діти від 14 років. Варто також відмітити, що головну роль у фільмі виконав Володимир Горянський, який днями також був гостем павільйону.
 
Короткометражний фільм "Уроки української" представив режисер Руслан Батицький. Короткометражна робота, поміж інших 12-ти, представлена цьогоріч у каннській секції Short Film Corner. У головній ролі знявся актор театру ДАХ Дмитро Ярошенко. Нагадаємо, що 23 травня в український прокат виходить добірка "Українська нова хвиля", де також є робота Батицького. 
 
Стрічку "Брати" представили продюсер Ігор Савиченко та режисерка Вікторія Трофименко. За їхніми словами, стрічку знімали в Карпатах і вона унікальна саме властивим цьому регіону діалектом. Фільм Олеся Саніна "Поводир", за словами продюсера Максима Асадчого, на 100 відсотків був знятий за державної підтримки. Одну з головних ролей у фільмі зіграла співачка Джамала. 
 
Продюсер Денис Іванов представив роботу "Зелена кофта" Володимира Тихого. За словами генерального директора Одеського МКФ, це довгоочікувана робота, і вийде вона в прокат уже незабаром. 
 
Анімаційну дитячу стрічку "Микита Кожум'яка і вогняна квітка" представив продюсер Дмитро Белінський. Nакож були представлені фільми Олега Сенцова "носоріг", "Трубач" Анатолія Матешка та документальна стрічка "Мобер" 
 
Ще одну короткометражку із каннського Short Film Corner, "" Жовта квітка для месьє Бурійона", представила режисерка Лариса Артюгіна. Першу українську еротичну драму "Німфо" представив режисер Олег Борщевський. Він зазначив, що це досить складний жанр. "Німфо" - короткометражний фільм про дівчину, яка в моменти оргазму телепортується у різні місця.
 
Продюсер Олена Єршова представила роботу "Люби мене". Фільм цікавий тим, що був створений у копродукції з Туреччиною. Творці фільму обіцяють, що вже незабаром він з'явиться в українському прокаті. Також на другій прзентації були представлені документальний альманах "Поза Євро", стрічка "Параджанов" Олени Фетісової та Сержа Аведікяна, знята у копродукцією з Францією, фільм "Красна Маланка" Дмитра Сухолиткого-Собчука, а також анімаційний фільм "Пригоди Котигорошка та його друзів". 
 
Крім того, в рамках роботи Українського павільйону французька компанія Independent провела перемовини з українськими продюсерами про співпрацю у виробництві в Україні фільму відомого сербського кінорежисера Еміра Кустуріци.
 
21 травня відбувся єдиний ринковий показ українського фільму "Легка мов пір'їнка" Андрія Рожена. 
 
Український національний павільйон цьогоріч працює на Каннському кінофестивалі шостий рік поспіль. Фестиваль тривав до 26 травня.
Фотозвіт з презентації

 

 
 

Додав nady 27 травня 2013

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска