Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Космополіт JAZZ Fest / Готель-ресторан «Космополіть» об’єднав молоді джазові таланти України!

9 червня у затишній атмосфері літнього майданчику ресторану «Brasserie» (вул. В.Гетьмана, 6) втретє пройшов Молодіжний JAZZ Fest Космополіть. Фестиваль зібрав найкращі молодіжні джазові ансамблі з різних куточків України, які представляли колективи з Києва, Херсону, Кривого Рогу, Одеси та Дніпропетровська.

Основна мета фестивалю – відкриття нових імен в українському джазовому просторі, а також унікальна подача джазової музики від вітчизняних виконавців.Для учасників Молодіжного JAZZ Fest Космополіть ця подія стала не тільки вдалою можливістю презентувати власні таланти та напрацювання у виконанні джазових стандартів, але й гарним стартом для співпраці з іншими виконавцями фестивалю!

Феєрично відкрили Молодіжний JAZZ Fest Космополіть гурт Big Jump Band у складі грузинської солістки Аніко Долідзе та відомого російського кларнетиста Міті Герасімова.Струнний квартет Jazz Compliments (Київ) з оригінальною джазовою програмою продовжили фестиваль, а вокальний ансамбль під керівництвом Олега Голдаковського виконав хіти сучасних зірок джазу. Піаністи з Одеси, Херсону та Дніпропетровська виконували не тільки традиційний джаз, але й сучасну фортепіанну джазову музику, зокрема композиторів Michel Petrucciani та Hiromi Uehara. Блискуче виступили київські саксофоністи на чолі з Олександром Рукомойніковим. А на фінальній ноті зал вразили хедлайнери Молодіжного JAZZ Fest Космополіть - Shirhan Agabeyli project у складі з провідним перкусіоністом України Орханом Агабейлі, що презентували дивовижне поєднання різних світових музичних традицій. Слухачі до останнього не відпускали гурт, викликаючи на біс.

Співорганізатор Молодіжного JAZZ Fest Космополіть Олег Голдаковський зауважив, що ця подія має велике значення для молодих талантів: «У них горять очі після цих зустрічей з такою вдячною публікою у такому чудовому місці і від зустрічей з яскравими молодими музикантами. Молодь отримала море нових вражень, натхнення та емоцій. Фестиваль дає сильний стимул для розвитку кожному з учасників. Звісно, слухачів ця музика також не залишає байдужими». Важливу роль у цьому відіграє основний майданчик фестивалю – готель-ресторан «Космополіть» (вул. В.Гетьмана, 6), що вже втретє приймає у себе всесвітньовідомих та молодих джазових виконавців і сприяє поширенню джазової музики в Україні. 

Також позитивні відгуки можна було почути і від партнерів фестивалю, зокрема від директора галереї Арт-центру Я.Гретера Леонори Янко: «Нам дуже приємно підтримувати такий фестиваль. Це те, що зараз дійсно роблять далеко не всі. Хочу поділитися своїми особистими емоціями. Коли я вперше почула це виконання, то була дуже здивована, адже навіть не всі з сучасних відомих зірок володіють такими здібностями. Думаю в недалекому майбутньому багато з цих молодих виконавців можна буде побачити серед нових зірок».

Тому, можна впевнено сказати, що Космополіть JazzFestрозвивається правильним шляхом, і стає важливою складовою культурного життя Києва. Вже восени 2013 року JazzFestКосмополіть презентує українським слухачам світових джазових зірок, а молодіжна версія фестивалю відбудеться влітку наступного року! 

 
 

Додав nady 16 червня 2013

Про автора

Джазовий фестиваль

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска