Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Олесь Барліг / «Клён-фест 2013» у Дніпропетровську та Запоріжжі

29-30 червня в Дніпропетровську та Запоріжжі пройде фестиваль, присвячений пам’яті відомого поета і культуртрегера Влада Кльона.

Мета фестивалю – зберегти і примножити пам´ять про творчість Влада Кльона і його роль у літературному процесі останнього десятиліття, познайомити із його поезією молоде покоління поетів і літературознавців, надати усім бажаючим можливість поділитися своїми спогадами про нього.

Програма заходу:

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 29 червня

Фестиваль пройдё в музеї «Літературне Придніпров’я» (Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса, 64), де відбулося кілька примітних подій пов’язаних із Владом Кльоном: тут він виступав, як автор альманаху своєчасної літератури «СТЫХ»; отримав нагороду – медаль генерала Інзова за творчі досягнення у 2008-му році; представляв поетичне Запоріжжя на літературній дуелі в 2009-му році тощо.

В музеї відбудеться відкриття «Клён-феста» 29 червня о 14.00

На відкритті виступлять знайомі і друзі Влада Кльона із різних міст України із його віршами та власною поезією, що присвячена йому. Їх доповнять музиканти із піснями на вірші Влада.

Також пройде конкурс одного вірша Влада Кльона, у якому зможуть взяти участь усі бажаючі.

Харків’янин Богдан Ант представить книгу свого земляка Сергія Черняєва «Зелёное солнце»

Відкриття завершиться о 15-30

Друга частина фестивалю розпочнеться о 18-00 і пройде в міській бібліотеці (вул. Леніна, 23), де неодноразово виступав Влад. Тут відбудеться показ документальних фільмів про Кльона, що підготував запорізький письменник і журналіст Олесь Барліг. Також будуть показані інші відеоматеріали, пов’язані із загиблим поетом і представлені номера літературних журналів та альманахів із матеріалами про Влада («Арт-ШУМ», «Литера_Днепр», «Хортиця» тощо).

Перегляд завершиться о 19-30

Третя частина почнеться о 20-20 в Махно-пабі (вул. Гопнера, 4-а) и буде надана для виступу поетів.

Вперше у Дніпропетровську пройде Кубок Великого Слему – поетичне змагання за краще читання віршів. Слем будуть вести поети з Харкова – Богдан Ант і Віталій Ковальчук.

Закінчення дніпропетровської секції фестивалю о 23-00

 

ЗАПОРІЖЖЯ, 30 червня

Виїзд з Дніпропетровська до Запоріжжя з автовокзалу о 9-00.

11.30 Поїздка на могилу Влада Кльона.

13.00 Виставка світлин Влада Кльона в галереї сучасного мистецтва «Lenin» (пр. Леніна,193).

Там же ж о 13.30 відбудеться перформенс-презентація книги «Фимулвинтер». Опис проекту:

«Серйозна колективна творчість – не така вже й рідкість у нашій фантастиці. Згадаймо хоча б «Пентакль» Олді, Дяченко і Валентинова або «Кетополис», котрий вийшов нещодавно. Книга, яку представлять у Запоріжжі – плід спільних зусиль зухвалої команди літературного семінару «Партенит». Деякі з авторів вже мають сольні видання, інші встигли відзначитись лише оповіданнями і повістями в збірках. А усе завдяки Андрію Валентинову, котрий підштовхнув їх до цієї авантюри.

Ну й трохи про твір: Хто такий ліфтер? Ні, не той, про кого ви подумали. Ліфтери – це наглядачі між просторових тоне лей, вони ж – «техніки». Однак, їх все менше, а легковажне людство майбутнього звикло жити, не замислюючись про завтрашній день. Проте завтрашній день не забув про людство»

«Фимбулвинтер» і авторів твору представить учасниця проекту Олена Красносельська.

14.00 Читання віршів Влада Кльона на Хортиці.

20.00 Закриття «Клён-феста 2013»

Організатори «Клён-феста 2013»: Олександр Мухарев і Ольга Лебединська (Дніпропетровськ), Анна Лупинос і Олесь Барліг (Запоріжжя).

З питань участі пишіть: mucharev76@mail.ru, або телефонуйте на номер 098-396-80-41 (Олександр Мухарев)

Буквоїд

 
 

Додав nady 24 червня 2013

Про автора

Член літературного клубу «99». Координатор літературної течії «Сталкінґ хронотвору». Співорганізатор і співучасник літературних перформенсів «СЕМИРЕЧЬЕ», «ВЕРТИКАЛЬ» й першого в Запоріжжі турніру слем-поезії

Автори пов'язані с новиною

Алєксандр Мухарєв

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска