Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Ніч у Львові / Новими локаціями фестивалю «Ночі у Львові» стануть храми (Програма фестивалю)

Протягом трьох днів, 12-14 липня, триватиме фестиваль «Ніч у Львові». Цього разу на львів’ян та гостей міста чекають понад 200 екскурсій та нічних мистецьких перформансів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Фестиваль «Ніч у Львові» подарує львів’янам та гостям міста ще більше нічних театралізованих дійств, екскурсій та перфомансів. Тільки у перший день фестивалю відбудеться 83 події.

Відкриття фестивалю відбудеться 12 липня о 21:00 на площі перед входом у Ратушу. Усі охочі зможуть побачити грандіозне Театралізоване вогняне дійство від театру «Воскресіння».

«Ніч у Львові» відбуватиметься вже вчетверте. Проект вже став фестивалем,матимемо дуже багато заходів. Лише у п’ятницю, 12 липня, відбудеться 84 дійства. Фестиваль традиційно триватиме 3 дні. Є багато нових заходів. До прикладу, вперше в Італійському дворику театр імені Марії Заньковецької зіграє виставу за постановкою пана Вадима Сікорського. Вхід буде безкоштовний. Також безкоштовними будуть вуличні атракції. Особливістю цьогорічної «Ночі у Львові» будете, що ми додаємо дійства в храмах, на вулицях міста. Більше буде задіяний публічний простір Львова. Окрім того, у нас додаються ще і нові об’єкти: ми дуже раді, що до нас долучився Національний музей ім. Андрея Шептицького. Також приєднується Музей Грушевського, який проводитиме у себе театралізоване дійство. Також буде безкоштовна екскурсія у кабінет міського голови, яка вперше була відкрита минулого року. Цього разу її знову проводитиме пан Ігор Лильо», - розповідає Марта Іванишин, заступник начальника відділу промоції міста.

Новими локаціями фестивалю стають храми. Так, у підземеллях Храму Преображення Господнього на вул. Краківській, 21 відвідувачі побачать Театр тіней «Див» під акомпанемент камерного оркестру.

Ще однією точкою на карті підземних нічних екскурсій фестивалю «Ночі у Львові» будуть підвали Ратуші. Тут актори театру «Воскресіння» проводитимуть для львів’ян та гостей міста театралізовані екскурсії.

Вперше до «Ночі у Львові» приєднується Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, Національний музей ім. А. Шептицького, Державний природознавчий музей. Оригінальною новинкою також стане інтерактивна екскурсія та майстер-клас з естампного друку у Меморіального музеї Леопольда Левицького.

«Музей ім. Андрія Шептицького запропонує унікальні виставки на «Ніч у Львові». На просп. Свободи, 20 буде відкрита частина постійної експозиції, яка представляє золотий фонд Українського іконопису – це давнє українське мистецтво 12-13 ст. Окрім того, буде нічна екскурсія експозицієюретроспективної виставки Сергія Васильківського, відомого представника Харківської школи пейзажного живопису зі збірки Харківського художнього музею. Ця виставка ніколи у Львові до цього часу не була. Васильківський вперше за ціле сторіччя представлений у Львові у такому об’ємі. Експозиція має досить сильний розголос в Україні. Думаємо, що і для нашого глядача вона буде цікавою. Екскурсії відбуватимуться кожні півгодини.

Крім того, буде відчинений вночі художньо-меморіальний музей Леопольда Левицького, де, окрім екскурсії, буде запропоновано майстер-клас з естампного друку. Це буде в унікальній атмосфері художньої майстерні відомого львівського графіка. Майстер-клас відбуватиметься на оригінальному верстаті естампних відбитків Левицького. Ми репрезентуємо Львів, як центр західноукраїнської мистецької культури,і сам музей Леопольда Левицького як унікальне середовище народження відомих львівських графіків», - розповідає Богдан Мисюга, завідувач відділу експозиційно-виставкової та науково-освітньої роботи Національного музею імені А. Шептицького.

Вперше у рамках «Ночі у Львові» відбудеться екскурсія у хлібопекарню на виробництво. І діти, і дорослі зможуть відвідати нічне Свято хліба.

Перевагою липневої «Ночі у Львові» є те, що влітку можна проводити дійства у публічному просторі – на вулицях, площах, у парках. Зокрема, в Італійському дворику можна буде безкоштовно переглянути виставу акторів театру ім. М. Заньковецької просто неба. Також проводитимуть безкоштовні екскурсії вулицями міста, працюватиме «Вуличне фортепіано», на подвір’ї Музею ідей відбудеться нічний показ фільмів «Кіноніч».

«В Італійському дворику буде вистава театру імені Марії Заньковецької. Це вистава-жарт, зобов’язана творити добрий настрій. Ми в таких умовах ще не працювали, тому я дещо хвилююся. Нам треба розташуватися тут так, щоб публіка нас зрозуміла. Уявіть собі, що цей кораблик – Італійський дворик – попливе собі кудись у космічний простір над Львовом, і куди саме, ми ще не знаємо. Я думаю, це буде гарно, романтично, весело, мило і настроєво», - Вадим Сікорський, режисер Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької.

«Історичний музей також пропонує нове на «Ніч у Львові». Ми вперше покажемо панораму нашого міста після реставрації. Є що подивитись. Запрошуємо львів’ян на наші доповнені експозиції. Найцікавіші події будуть в Італійському подвір’ї: три ночі підряд відбуватимуться театральні вистави. Це подарунок, який ми всі разом робимо місту», - зазначає Тарас Рудько, заступник директора Історичного музею.

До фестивалю також долучаються львівські кав’ярні і ресторани, пропонуючи відвідувачам особливі нічні меню.

Зауважимо, роботу міського транспорту під час фестивалю продовжать до 03:00.

«Вночі можна буде взяти велосипед на прокат на площі Ринокі проїхатисявід музею до музею. Година прокату коштуватиме 15 грн. Що стосується громадського транспорту, то 12-14 липня автобуси курсуватимуть до третьої години ночі. Розклад руху транспорту ми розмістимо на сайті lvivtravel.

Квитки на події «Ночі у Львові» можна придбати заздалегідь в установах або ж перед початком заходу. На кожну окрему екскурсію є різний час, і це все повторюється в другу і третю ніч фестивалю. Наприклад, хто не потрапивна 21.00, на 22.00, на 23.00, є можливість в суботу чи неділю спланувати собі цей відпочинок. Цього року на нічні екскурсії реєстрації немає. Вже від завтра можна буде придбати електронний квиток на той чи інший захід на сайті lvivtravel, маючи банківську картку. На події, де є безкоштовний вхід, також бажано мати електронний квиток – ціна буде вказана «0», але це треба для того, щоб ми могли комфортно розмістити конкретну кількість людей», - додає Марта Іванишин.

Нагадаємо, попередній фестиваль «Ніч у Львові» у листопаді 2012 року відвідали понад 6 500 львів’ян та гостей міста.

Програма фестивалю:

П`ятниця, 12 липня
21:00 – Відкриття «Ночі у Львові». Театралізоване вогняне дійство від акторів театру «Воскресіння» (пл.Ринок, перед входом в ратушу). Вхід вільний.

20:00-01:00 – «Благодійна крамничка» – продаж особливого печива «Ніч у Львові», чаю та кави, інших солодощів. (пл.Музейна, 1, перед Музеєм історії релігії). Вхід вільний.

20:00-01:00 – Прокат велосипедів (пл. Ринок, 5). Вартість 15 грн/год.

20:00-21:00 – Театралізована екскурсія підземеллям Музею історії релігії. Театралізована екскурсія підземеллям музею історії релігії, де гості зустрінуть «справжнього монаха» та легендарну красуню Гальшку Острозьку, а екскурсію проведе сам князь Лев (пл.Музейна, 1, Музей історії релігії). Ціна 30 грн.

20:00 – Концерт скрипкової музики київської консерваторії (вул.Театральна,11, Храм Св. Ап. Петра і Павла). Вхід вільний.

21:00 – Ретроспективний показ фільмів в «Музичному Салоні» Музею Соломії Крушельницької «Два життя Соломії» (вул.С.Крушельницької, 23). Ціна 15 грн.

21:00 – Аудіо-казка «Пригоди Львівських ельфів» на Чудо-Поїзді. Розповідає казку своїм маленьким гостям сам Чудо поїзд, він просить дітей бути слухняними і гарно поводитись під час екскурсії, адже їм випала нагода потрапити у Казкову Подорож. Головні герої казки – ельфійка Ія та хлопчик Максим. Вони знайомляться під час екскурсії у Чудо-поїзді. Під час подорожі Ія розповідає деякі факти з історії старого міста. Біля Оперного театру вони потрапляють у підземне царство тролів, де їх чекають неймовірні пригоди (пл.Ринок, 1). Ціна 25 грн., діти до 10 років – безкоштовно.

21:00, 22:00, 23:00 – Театралізована екскурсія «На гостину до Грушевського» (вул.І.Франка, 154, Державний меморіальний музей Михайла Грушевського). Ціна 20 грн.

21:00 – Медіа-екскурсія «Хранителі спогадів Львова». Перша медіа-екскурсія містом. Кінокадри з життя Львова та світлини з сімейних альбомів львів’ян на стінах будинків. Яким було життя міста протягом століть, як мешканці любили, працювали, відпочивали, товаришували, розважалися (пл.Ринок, 10, Туристичний центр JustLvivIt!). Ціна 45 грн.

21:00 – Екскурсія Ілька Лемка «Львів за бабці Австрії». Прогулюючись елегантним і на сто відсотків європейським Проспектом Свободи ви почуєте історію пам’яток архітектури від Львознавця Ілька Лемка. Львівське корзо від Оперного до Жоржу – це прогулянка найкрасивішими і найпрестижнішими вуличками міста ( Зустріч біля Оперного театру). Ціна 20 грн.

21:00, 22:00 – Екскурсії Латинською Катедрою (пл.Катедральна, 1). Ціна 5 грн.

21:00, 22:00 – Інтерактивна екскурсія та майстер-клас естампного друку (вул.Устияновича, 10/1, Меморіальний музей Леопольда Левицького). Ціна 30 грн.

21:00, 21:30, 22:00, 22:30, 23:00 – Екскурсії національним музеєм А.Шептицького. В програмі: давнє українське мистецтво ХІІ-ХVст., пейзажне малярство Сергія Васильківського (пр.Свободи, 20). Ціна 15 грн.

21:00 – Концерт акустичної музики Джошуа Претта та виставка у Кав’ярні-галереї “Штука”. Кав’ярня буде відчинена до півночі, а о 21:00 концерт акустичної музики Джошуа Претта. Також у кав’ярні експонуватимуться графіка та кераміка Ганни-Оксани Липи “Цинамон. Калейдоскоп бажань” (вул.Котлярська, 8, кав’ярня-галерея “Штука”). Вхід вільний.

21:00, 21:45 – Екскурсія відділом давньої історії України Львівського історичного музею. Експозиція починається із ознайомлення з пам’ятками періоду Галицько -Волинської держави (ХІІ-ХІІІст.) Тут представлені археологічні знахідки з княжих міст: Галича, Звенигорода, Теребовлі та ін. В експозиції можна побачити пам’ятки, які висвітлюють історію княжого і середньовічного Львова: скульптурний портрет короля Данила роботи скульптора Теодозії Бриж, портрет князя Лева, роботи худ. Л. Долинського, панораму Львова XVIII ст. худ. З. Розвадовського і С. Яновського (1928 р.), пам’ятки міського самоуправління – Ради i Лави, якi походять iз старої львiвської ратушi: жезли львiвських радникiв XVIII ст., церемонiальний меч 1577 р., що символiзував право міського суду засуджувати людину до смертної кари, катiвськi мечi XVI ст. Унікальними є флюгер XVII ст. у виглядi лева (символа мiста), герби м. Львова, макет Ратуші поч XVIIст. (пл.Ринок, 24, Львівський історичний музей). Ціна 15 грн.

21:30, 22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30, 01:00, 01:30 – Театралізована екскурсія підвалами Ратуші від театру Воскресіння. У рамках акції учасники отримають унікальну можливість пройтися підвалами старої Ратуші, які досі були зачинені для простих людей, де відбуватимуться театралізовані ефекти, та здійснити театралізовану екскурсію у дворик Львівської Ратуші разом з акторами Львівського академічного театру «Воскресіння». В програмі також вогняна середньовічна інсталяція з оживанням скульптур Пінзеля від майстрів театру «Воскресіння» (пл.Ринок, 1). Ціна 40 грн.

21:30, 22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30, 01:00, 01:30 – Екскурсії на вежу Ратуші. Унікальна можливість подивитись панораму нічного міста з висоти 65 метрів для якої потрібно подолати 350 сходинок (пл.Ринок, 1). Ціна 10 грн.

21:30 – Романтична музика (вуличне фортепіано). Кожен охочий зможе пограти на вуличному піаніно (вул.Галицька, 1).

21:30 – Екскурсії «Королівськими палатами». Відвідувачі матимуть змогу побачити чудові інтер’єри залів, оформлені у стилі пізнього класицизму, доповнені унікальними пам’ятками ХVІ – ХІХ ст. із фондових збірок музею – меблі, живопис, скульптура, годинники, музичні інструменти, порцеляна, ордени різних країн Європи (пл.Ринок, 6, Львівський історичний музей). Ціна 15 грн.

21:30, 22:45 – Екскурсія «Львівські Леви – Обереги» підземеллям та вулицями міста. Під час екскурсії Ви побуваєте на справжній підземній вулиці Львівських Левів, яку Ви не знайдете на жодній карті міста. Прогулянки іншими вуличками Львова, розглядаючи зображення найцікавіших Левів у місті, наприклад Левів-оберегів (деяким з них уже близько 400 років) (вул.Староєврейська, 19, Галерея львівських левів). Ціна 10 грн.

22:00, 23:00 – Театралізована екскурсія музеєм «Загублений світ віри та кохання». На це незвичне дійство відвідувачів музею запрошують історичні персонажі, які розповідають про себе та про релігійні вірування різних часів і народів. Музейна містерія, декораціями якої слугує пам’ятка архітектури XVI-XVII ст. – монастир Домініканців. Тож до зустрічі з романтичною Мавкою, величною княгинею Ольгою, Гальшкою з Острога та іншими учасниками нічних проходів музейною експозицією (пл.Музейна, 1, Музей історії релігії). Ціна 45 грн.

22:00 – Танго-спектакль «Аргентинські пристрасті», майстер-клас аргентинського танго (Палац Сапєгів, вул.Коперника, 40а). Ціна 30 грн.

22:00-01:00 – Екскурсії чудо-поїздом. Незабутня екскурсія Львовом на унікальному, веселому автопоїзді. Чудо поїзд – транспортний засіб на колесах з прозорим скляним дахом (пл.Ринок, 1). Ціна 25 грн.

22:00-03:00 – «Ніч у Львові» в кафе Львова «Кентавр» та ресторані, колишньому банку-ломбарді, « Mons Pius / Пиво&М’ясо»: цікаві екскурсії закладами та особливе нічне меню (кафе «Кентавр», пл. Ринок, 34 та ресторан «Mons Pius/ Пиво&М’ясо», вул. Лесі Українки, 14 (Вірменський дворик).

22:00-01:00 – Екскурсії в каплиці Боїмів. В Середньовіччі катедру оточував цвинтар, який ліквідувала в кінці XVIII ст. австрійська влада. В межах того кладовища було декілька каплиць, що стояли окремо від споруди храму, пощастило вціліти лише каплиці Боїмів (пл.Катедральна, 1). Ціна 5 грн.

22:00-03:00 – Виставка картин та танго-вечірка (галерея Гері Боумена, вул. Наливайка, 18). Вхід вільний.

22:00, 23:00, 00:00, 01:00 – Театралізовані екскурсії інтерактивним музеєм «Таємна аптека» (вул.Соборна, 1). Ціна 15 грн.

22:00, 22:45 – Ніч в підземеллі. Театр тіней «Див» та камерний оркестр під керівництвом диригента І.Вакуліна (підземелля храму Преображення Господнього, вул.Краківська, 21). Ціна 30 грн.

22:00, 22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30 – Екскурсії Личаківським цвинтарем (музей «Личаківський цвинтар», вул. Пекарська, 95). Ціна: 25 грн., перша (22.30) – 15 грн., 20 осіб/група.

22:00 – КіноНіч в Музеї Ідей. Нічний кінопоказ фільмів. Ніч смачного відеоарту. Перегляд документальних, анімаційних та музичних відеоартів (Музей ідей, вул. Валова, 18а). Вхід вільний.

22:30 – Вперше екскурсія пекарнею «Просто добрий хліб» (вул.Львівська Бічна, 4). Вхід вільний.

22:30 – Емоційна екскурсія “Нічна варта Львова”. Несподівані зустрічі, моторошні легенди, привиди, таємні обряди, загадкові вулиці та темні закутки – все це під час нічної мандрівки Львовом (вул.Вірменська, 20, ресторан «Гасова лямпа»). Ціна 45 грн.

22:30 – Майстер-клас середньовічних танців, екскурсія музеєм ( Музеї зброї Арсенал, вул.Підвальна, 5). Ціна 20 грн.

22:30 – Ніч португальської музики (Львівський академічний театр ім.Леся Курбаса, вул.Леся Курбаса, 3). Ціна 20 грн.

23:00 – Жартівлива вистава про життя Львова «Тільки у Львові. Бум. Пім. Пім», реж. В.Сікорського від Національного драматичного театру ім.М.Заньковецької (Львівський історичний музей, пл. Ринок, 6 (Італійський дворик). Вхід вільний.

23:00 – Природничий музей. Інтерактивна ніч в музеї. Перформенс “Ніч у музеї: Симбіоз”, де буде запропоновано виступ джазового піаніста Романа Бардуна в співпраці з відеоінсталяцією художника Олексія Хорошка. Поєднання зображення та звуку, співпраця музиканта і художника у затишному дворику Природознавчого музею створять абсолютно нову і несподівану атмосферу ночі у Львові (Природничий музей, вул.Театральна, 18). Ціна 15 грн.

23:00 – Майстер-клас з виготовлення графічного твору в техніці офорт. В рамках виставки графіки “Кімната естампу” Василя Савченка, перша подібна подія у Львові. Учасники зможуть побачити та взяти участь у всіх етапах процесу створення графічного твору – від створення малюнку на металевій дошці голкою з допомогою травлення металу кислотами, до друку відбитку на зволоженому папері на спеціальному станку (Галерея сучасного мистецтва «Зелена канапа», вул.Вірменська, 7). Ціна 50 грн.

23:00, 23:30, 00:00, 00:30 – Театралізована екскурсія «Примарний Львів» (Львівський театр історичної мініатюри) (вул.Винниченка, зустріч біля Порохової вежі, Підвальна, 4). Ціна 30 грн.

00:00 – Екскурсія в кабінет міського голови (пл.Ринок, 1). Вхід вільний.

00:00, 02:00 – Італійська вечеря з привидами у Опері. Вишукана італійська вечеря при свічках з неймовірним краєвидом нічного міста та славетного Оперного театру. Справжній Привид Опери зустріне гостей і проводить до приватного кінозалу. Рівно опівночі – легендарний мюзикл «Le Fantome de l’Opera» на великому екрані у таємничій атмосфері над дахами нічного Львова (La Piazza, 4 поверх, Opera Passage, просп.Свободи, 27). Замовити столик, тел. (032) 295 88 15

Субота, 13 липня
20:00-01:00 – «Благодійна крамничка». Продаж особливого печива «Ніч у Львові», чаю та кави, інших солодощів (перед Музеєм історії релігії, пл.Музейна, 1). Вхід вільний.

20:00-01:00 – Прокат велосипедів (пл.Ринок, 5). Ціна 15 грн/год.

20:00, 21:00, 22:00 – Концерт органної музики (Музей історії релігії, пл.Музейна, 1). Ціна 20 грн.

21:00 – Ретроспективний показ фільмів в «Музичному Салоні» Музею Соломії Крушельницької «Два життя Соломії» (вул.С.Крушельницької, 23). Ціна 15 грн.

21:00 – Аудіо-казка «Пригоди Львівських ельфів» на Чудо-Поїзді. Розповідає казку своїм маленьким гостям сам Чудо поїзд, він просить дітей бути слухняними і гарно поводитись під час екскурсії, адже їм випала нагода потрапити у Казкову Подорож. Головні герої казки – ельфійка Ія та хлопчик Максим. Вони знайомляться під час екскурсії у Чудо-поїзді. Під час подорожі Ія розповідає деякі факти з історії старого міста. Біля Оперного театру вони потрапляють у підземне царство тролів, де їх чекають неймовірні пригоди (пл.Ринок, 1). Ціна 25 грн., діти до 10 років – безкоштовно.

21:00, 22:00, 23:00 – Театралізована екскурсія «На гостину до Грушевського» (Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, вул. Івана Франка, 154). Ціна 20 грн.

21:00 – Медіа-екскурсія «Хранителі спогадів Львова». Перша медіа-екскурсія містом. Кінокадри з життя Львова та світлини з сімейних альбомів львів’ян на стінах будинків. Яким було життя міста протягом століть, як мешканці любили, працювали, відпочивали, товаришували, розважалися (пл.Ринок, 10 (Туристичний центр JustLvivIt!). Ціна 45 грн.

21:00 – Екскурсія Ілька Лемка «Легенди старого Львова» (Зустріч на пл. Ринок, перед входом у Ратушу, Чудо-поїзд). Ціна 20 грн.

21:00, 22:00 – Інтерактивна екскурсія та майстер – клас естампного друку (Меморіальний музей Леопольда Левицького, (вул.Устияновича 10/1). Ціна 30 грн.

21:00, 21:45 – Екскурсія відділом давньої історії України Львівського історичного музею. Експозиція починається із ознайомлення з пам’ятками періоду Галицько-Волинської держави (ХІІ-ХІІІст.) Тут представлені археологічні знахідки з княжих міст: Галича, Звенигорода, Теребовлі та ін. В експозиції можна побачити пам’ятки, які висвітлюють історію княжого і середньовічного Львова: скульптурний портрет короля Данила роботи скульптора Теодозії Бриж, портрет князя Лева, роботи худ. Л. Долинського, панораму Львова XVIII ст. худ. З. Розвадовського і С. Яновського (1928 р.), пам’ятки міського самоуправління – Ради i Лави, якi походять iз старої львiвської ратушi: жезли львiвських радникiв XVIII ст., церемонiальний меч 1577 р., що символiзував право міського суду засуджувати людину до смертної кари, катiвськi мечi XVI ст. Унікальними є флюгер XVII ст. у виглядi лева (символа мiста), герби м. Львова, макет Ратуші поч XVIIст (Львівський історичний музей, пл. Ринок, 24). Ціна 15 грн.

21:30, 22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30, 01:00, 01:30, 02:00 – Театралізована екскурсія підвалами Ратуші від театру Воскресіння. У рамках акції учасники отримають унікальну можливість пройтися підвалами старої Ратуші, які досі були зачинені для простих людей, де відбуватимуться театралізовані ефекти, та здійснити театралізовану екскурсію у дворик Львівської Ратуші разом з акторами Львівського академічного театру «Воскресіння». В програмі також вогняна середньовічна інсталяція з оживанням скульптур Пінзеля від майстрів театру «Воскресіння» (пл.Ринок, 1). Ціна 40 грн.

21:30, 22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30, 01:00, 01:30 – Екскурсії на вежу Ратуші. Унікальна можливість подивитись панораму нічного міста з висоти 65 метрів для якої потрібно подолати 350 сходинок (пл.Ринок, 1). Ціна 10 грн.

21:30 – Романтична музика (вуличне фортепіано). Кожен охочий зможе пограти на вуличному піаніно (вул.Галицька, 1).

21:30 – Екскурсії «Королівськими палатами». Відвідувачі матимуть змогу побачити чудові інтер’єри залів, оформлені у стилі пізнього класицизму, доповнені унікальними пам’ятками ХVІ – ХІХ ст. із фондових збірок музею – меблі, живопис, скульптура, годинники, музичні інструменти, порцеляна, ордени різних країн Європи (Львівський історичний музей, пл.Ринок, 6). Ціна 15 грн.

21:30, 22:45 – Екскурсія «Львівські Леви – Обереги» підземеллям та вулицями міста. Під час екскурсії Ви побуваєте на справжній підземній вулиці Львівських Левів, яку Ви не знайдете на жодній карті міста. Прогулянки іншими вуличками Львова, розглядаючи зображення найцікавіших Левів у місті, наприклад Левів-оберегів (деяким з них уже близько 400 років) (вул.Староєврейська, 19, Галерея львівських левів). Ціна 10 грн.

21:00, 21:30, 22:00, 22:30, 23:00 – Екскурсії національним музеєм А.Шептицького. Давнє українське мистецтво ХІІ-ХVст., пейзажне малярство Сергія Васильківського (пр.Свободи, 20). Ціна 15 грн.

22:00 – Танго-спектакль «Аргентинські пристрасті», майстер-клас аргентинського танго (Палац Сапєгів, вул.Коперника, 40а). Ціна 30 грн.

22:00 – Екскурсія Ілька Лемка «Львів місто кохання» (Зустріч на пл. Ринок, перед входом у Ратушу, Чудо-поїзд). Ціна 20 грн.

22:00 – Вуличні екскурсії від Free tours (пл.Ринок, 42). Безкоштовно.

21:00-01:00 – Екскурсії Чудо-поїздом. Чудо-поїзд – транспортний засіб на колесах з прозорим скляним дахом (пл. Ринок, 1). Ціна 25 грн.

22:00-01:00 – Екскурсії в каплиці Боїмів. В Середньовіччі катедру оточував цвинтар, який ліквідувала в кінці XVIII ст. австрійська влада. В межах того кладовища було декілька каплиць, що стояли окремо від споруди храму, пощастило вціліти лише каплиці Боїмів (пл.Катедральна, 1). Ціна 5 грн.

22:00-03:00 – Виставка картин та танго-вечірка (Галерея Гері Боумена, вул.Наливайка, 18). Вхід вільний.

22:00, 23:00, 00:00, 01:00 – Театралізовані екскурсії інтерактивним музеєм «Таємна аптека» (вул.Соборна, 1). Ціна 15 грн.

22:00, 22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30 – Екскурсії Личаківським цвинтарем (Музей «Личаківський цвинтар», вул.Пекарська, 95). Ціна 25 грн., перша (22.30) – 15 грн., група 20 осіб.

22:00 – Ніч португальської музики (Музей «Плаццо Бандінеллі», пл.Ринок, 2). Ціна 20 грн.

22:00-01:00 – Екскурсія Чудо-бусом в собор св.Юра (вул.Підвальна, 13 (пам’ятник І.Федорову). Ціна 30 грн.

22:30 – Емоційна екскурсія “Нічна варта Львова”. Несподівані зустрічі, моторошні легенди, привиди, таємні обряди, загадкові вулиці та темні закутки – все це під час нічної мандрівки Львовом (вул.Вірменська, 20 (Ресторан «Гасова лямпа»). Ціна 45 грн.

22:30 – Лицарський бій, екскурсія музеєм (Музей зброї Арсенал, вул.Підвальна, 5). Ціна 15 грн.

23:00 – Майстер-клас з виготовлення графічного твору в техніці офорт. В рамках виставки графіки “Кімната естампу” Василя Савченка, перша подібна подія у Львові. Учасники зможуть побачити та взяти участь у всіх етапах процесу створення графічного твору – від створення малюнку на металевій дошці голкою з допомогою травлення металу кислотами, до друку відбитку на зволоженому папері на спеціальному станку (Галерея сучасного мистецтва «Зелена канапа», вул.Вірменська, 7). Ціна 50 грн.

23:00, 23:30, 00:00, 00:30 – Театралізована екскурсія «Примарний Львів» від Львівського театру історичної мініатюри (вул.Винниченка, зустріч біля Порохової вежі, вул.Підвальна, 4). Ціна 30 грн.

23:00 – Екскурсія в каплицю Матері Божої Неустанної Помочі (вул.Винниченка, 30). Вхід вільний.

Неділя, 14 липня
20:00-01:00 – «Благодійна крамничка». Продаж особливого печива «Ніч у Львові», чаю та кави, інших солодощів (Перед музеєм історії релігії, пл.Музейна, 1). Вхід вільний.

20:00-01:00 – Прокат велосипедів (пл.Ринок, 5). Ціна 15 грн/год.

21:00 – Ретроспективний показ фільмів в «Музичному Салоні» Музею Соломії Крушельницької «Два життя Соломії» (вул.С.Крушельницької, 23). Ціна 15 грн.

21:00 – Медіа-екскурсія «Хранителі спогадів Львова». Перша медіа-екскурсія містом. Кінокадри з життя Львова та світлини з сімейних альбомів львів’ян на стінах будинків. Яким було життя міста протягом століть, як мешканці любили, працювали, відпочивали, товаришували, розважалися – почуєте та побачите на власні очі (пл.Ринок, 10, Туристичний центр JustLvivIt!). Ціна 45 грн.

21:00 – Екскурсія Ілька Лемка «Львів багатонаціональний» (Зустріч на пл.Ринок перед входом у Ратушу, Чудо-поїзд). Ціна 20 грн.

21:00, 21:45 – Екскурсія відділом давньої історії України Львівського історичного музею. Відділ давньої історії, експозиція починається із ознайомлення з пам’ятками періоду Галицько -Волинської держави (ХІІ-ХІІІст.) Тут представлені археологічні знахідки з княжих міст: Галича, Звенигорода, Теребовлі та ін. В експозиції можна побачити пам’ятки, які висвітлюють історію княжого і середньовічного Львова: скульптурний портрет короля Данила роботи скульптора Теодозії Бриж, портрет князя Лева, роботи худ. Л. Долинського, панораму Львова XVIII ст. худ. З. Розвадовського і С. Яновського (1928 р.), пам’ятки міського самоуправління – Ради i Лави, якi походять iз старої львiвської ратушi: жезли львiвських радникiв XVIII ст., церемонiальний меч 1577 р., що символiзував право міського суду засуджувати людину до смертної кари, катiвськi мечi XVI ст. Унікальними є флюгер XVII ст. у виглядi лева (символа мiста), герби м. Львова, макет Ратуші поч XVIIст (Львівський історичний музей, пл.Ринок, 24). Ціна 15 грн.

22:00, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30, 01:00, 01:30 – Театралізована екскурсія підвалами Ратуші від театру Воскресіння. У рамках акції учасники отримають унікальну можливість пройтися підвалами старої Ратуші, які досі були зачинені для простих людей, де відбуватимуться театралізовані ефекти, та здійснити театралізовану екскурсію у дворик Львівської Ратуші разом з акторами Львівського академічного театру «Воскресіння». В програмі також вогняна середньовічна інсталяція з оживанням скульптур Пінзеля від майстрів театру «Воскресіння» (пл.Ринок, 1). Ціна 40 грн.

22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30, 01:00, 01:30 – Екскурсії на вежу Ратуші. Унікальна можливість подивитись панораму нічного міста з висоти 65 метрів для якої потрібно подолати 350 сходинок (пл.Ринок, 1). Ціна 10 грн.

21:30 – Романтична музика (вуличне фортепіано). Кожен охочий зможе пограти на вуличному піаніно (вул.Галицька, 1).

21:30 – Екскурсії «Королівськими палатами». Відвідувачі матимуть змогу побачити чудові інтер’єри залів, оформлені у стилі пізнього класицизму, доповнені унікальними пам’ятками ХVІ – ХІХ ст. із фондових збірок музею – меблі, живопис, скульптура, годинники, музичні інструменти, порцеляна, ордени різних країн Європи (Львівський історичний музей, пл.Ринок, 6). Ціна 15 грн.

21:30 – Екскурсії національним музеєм А.Шептицького. Давнє українське мистецтво ХІІ-ХVст., пейзажне малярство Сергія Васильківського (пр.Свободи, 20). Ціна 15 грн.

22:00-01:00 – Екскурсії в каплиці Боїмів. В Середньовіччі катедру оточував цвинтар, який ліквідувала в кінці XVIII ст. австрійська влада. В межах того кладовища було декілька каплиць, що стояли окремо від споруди храму, пощастило вціліти лише каплиці Боїмів (пл.Катедральна, 1). Ціна 5 грн.

22:00, 23:00, 00:00, 01:00 – Театралізовані екскурсії інтерактивним музеєм «Таємна аптека» (вул.Соборна, 1). Ціна 15 грн.

22:00 – Вуличні екскурсії від Free tours (пл.Ринок, 42). Безкоштовно.

22:00 – Театралізоване дійство історії кохання львівських Ромео і Джульєти – Пелагеї та Мікеліні (Львівський історичний музей, пл.Ринок, 6). Ціна 20 грн.

22.00 – Перфоманс театру «Різні люди» (Ротонда парку ім.І.Франка (альтанка). Вхід вільний.

22:00-03:00 – КіноНіч в Музеї Ідей. Нічний кінопоказ фільмів. Ніч смачного відеоарту. Перегляд документальних, анімаційних та музичних відеоартів (Музей ідей, вул.Валова, 18а). Вхід вільний.

22:30, 23:00, 23:30, 00:00, 00:30 – Екскурсії Личаківським цвинтарем (Музей «Личаківський цвинтар», вул.Пекарська, 95). Ціна 25 грн., перша (22:30) – 15 грн., група 20 осіб.

23:00 – Театралізована екскурсія музеєм, ніч музики (Музей «Плаццо Бандінеллі», пл.Ринок, 2). Ціни 20 грн.

22:30 – Емоційна екскурсія “Нічна варта Львова”. Несподівані зустрічі, моторошні легенди, привиди, таємні обряди, загадкові вулиці та темні закутки – все це під час нічної мандрівки Львовом (вул.Вірменська, 20 (Ресторан «Гасова лямпа»). Ціна 45 грн.

22:30 – Майстер-клас середньовічних танців, екскурсія музеєм (Музеї зброї Арсенал, вул.Підвальна, 5). Ціна 15 грн.

23:00, 23:30, 00:00, 00:30 – Театралізована екскурсія «Примарний Львів» від Львівського театру історичної мініатюри (вул.Винниченка (зустріч біля Порохової вежі вул.Підвальна, 4). Ціна 30 грн.

Квитки можна придбати у касах Львівської філармонії, на сайті ticketclub.com.ua та он-лайн на офіційному туристичному порталі міста lviv.travel.
Зокрема на сайті lviv.travel відкрили продаж електронних квитків на фестиваль і кожен охочий може сформувати індивідуальний план екскурсій.

 
 

Додав ceny bab 11 липня 2013

Про автора

У рамках акції "Ніч у Львові" львів'яни та гості міста матимуть унікальну можливість побачити нічний Львів з вежі Ратуші, а також вперше відвідати підземелля Ратуші, відчути таємничість нічного Личаківського цвинтаря, побачити вогняні вис

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска