Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / 5 фактів про форум, непомітних на перший погляд

Цей текст не про незлічену кількість заходів, проектів, подій і письменників. Він написаний для того, аби ми глянули вглиб події, що підкреслює літературний процес щороку у вересні. Існує дуже узагальнене розуміння явища, до якого я маю честь долучитися і бути присутнім всередині нього. А зсередини видно набагато більше. 
 
1.  Покликання і ідея щорічного Форуму – це об’єднання усіх, хто любить літературу, створює її і надихається нею. Ми прагнемо аби українські і іноземні видавці та письменники виконали головну місію – зарекомендували себе для читача, колег і культуртрегерів. Це можливість не лише підвести підсумки і запланувати нові проекти, а й побачити щось нове, цілком несподіване
2.  Форум давно вийшов за межі літературного заходу. Тут можна почути розмови які стосуються культурології, соціології, політології і, навіть, психології. Це далеко не повний перелік, адже книжка – невід’ємний компонент будь-чого, що стосується вмінь і знань.
3.  Література на Форумі це не тільки об’єкт продажу і дискусії, але й важливий елемент  інспірації інших мистецьких переверзій – музики, живопису, скульптури і театру... Навіть танець, інспірований текстом, є літературою. І саме тому Форум – це не лише простір письменників, а й простір мислячих людей, яким не байдуже майбутнє. 
4.  Форум це захід для тих, хто любить відпочивати навчаючись. Щороку ми  працюємо над різними ідеями нових проектів. Ми прагнемо аби літературний процес розвивався не лише через черги до книжок, письменників, а й допомагав людям, які прагнуть змінити правила гри, стати сучасними і володіти новими навичками.
5.  Форум є львівським не лише через географічну приналежність, а й через те, що об’єднує середовище найпривітнішого українського міста Львова. Нам дуже хочеться,  щоб в часі Форуму іноземні гості почували себе як у Единбургу чи Лейпцигу. Слава Богу, у цьому місті є люди, які розуміють і сприяють тому, щоб Львів хоча б на кілька днів відчув себе найлітературнішим містом у світі. Місті, де переміг інтелект і книжка.  
 
Отже давайте цього року відвідаємо 20. ювілейний Форум видавців, щоб відчути  
атмосферу незабутнього книжкового свята. Будемо знайомитись, спілкуватись і створювати щось нове.  Будемо жити і дихати свіжонадрукованими книжками, споглядати за легендами української і світової літератури і жити... І хай гасло «Час читати» стане нашим щоденним мотиватором.
 
Григорій Семенчук,
Поет, музикант, програмний директор Форуму видавців у Львові.
http://bookforum.ua

 
 

Додав nady 29 липня 2013

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска