Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль українського духу «Бандерштат» / На фестивалі презентують «Українську революцію»

Бандерштатівський кінотеатр просто неба покаже документальну кінострічку «Українська революція» Івана Канівця. Презентація та кіноперегляд фільму відбудуться у ніч з  3 на 4 серпня.

Фільм «Українська революція» – це документальна екранізація спогадів генерал-хорунжого УНР Всеволода Петріва.

 Фільм  складається з двох серій, перша описує події з початку 1917 року до прибуття полку імені Костя Гордієнка в Україну. Друга серія показує події січня лютого 1918 року в Києві.

На фестивалі «Бандерштат» відбудеться перегляд першої серії «Української революції».

 В образі Симона Петлюри, який у Києві 1917-18 рр. командує загоном донбаських гайдамаків, знявся нардеп Олесь Доній.

Режисер фільму Іван Канівець сказав: “Сьогодні можна почути, що в нашій країні безліч негараздів. Мабуть це правда. Але це можна змінити. І це можна змінити завдяки людям, які будуть готові йти на жертви заради власної країни. Хочу нагадати висловлювання американського президента Кеннеді: «не запитуй, що твоя країна зробила для тебе, запитай себе, що ти зробив для своєї країни». В нашій історії було багато людей, які готові були жертвувати своїм життя, щоби Україна існувала. Про таких людей розповів у своїх спогадах Всеволод Петрів, в 1917 році полковник російської армії, що згодом став військовим міністром УНР. Він бачив на власні очі як проходила українізація в російській армії під час подій 1917 року. Він бачив, як солдати, одягнуті в російську військову форму, починали відчувати себе українцями, і більше не хотіли боронити інтереси чужої для них імперії.”

Бандерштат

 
 

Додав nady 30 липня 2013

Про автора

У 2008 році традицію вирішили і далі втілювати в життя, і тому 9-10 серпня в с. Гаразджа поблизу м.Луцька пройшов ІІ-ий «Бандерштат», проведений на багато вищому організаційному рівні.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска