Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Тарас Прохасько / Есеїстика про роль України від Тараса Прохаська

 

Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ представляє нові книжкові проекти, які будуть презентовані в рамках фестивалю в Чернівцях 6-8 вересня 2013 року та Форуму видавців у Львові 10-15 вересня.

 

Нова збірка есеїстики українського письменника, публіциста, одного з представників станіславського феномену, автора книг «Інші дні Анни», «FM Галичина», «НепрОсті», «З цього можна зробити кілька оповідань», «Порт Франківськ», «БотакЄ» та ін.

 

«Судячи з усього, минула Україна свою велику роль уже відіграла. Передовсім вона вже була великою імперією, яка створила певну єдність чи, радше, – об’єднану мішанку радісних наївних племен, що жили на найсприятливішій, а тому і найнебезпечнішій території. Увібравши в себе підставові риси цих племен, вона зацементувала їх у неповторну модель. І власне тоді досягла своєї найбільшої величі. Вона полягала в тому, що це місце не мало бути порожнім. Все решта – несуттєве. І те, що модель української імперії трималася на самознищенні, – також. Але вона заповнила отвір між лісом і степом. Породила дивну культуру, яка не відповідає ні лісові, ні степові. Натомість і ліс, і степ відповідають їй. Тобто, все вже відбулося. Місія виконана» 
Друг читача

 
 

Додав nady 18 серпня 2013

Про автора

Тарас Прохасько — прозаїк. Народився 16 травня 1968 р. у м. Івано-Франківськ. Закінчив біологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка (тепер — Львівський національний університет ім. І. Франка) (1992).

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска