Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / Річницю Незалежності України в Камянці-Подільському відзначать реконструкцією боїв 1919-го

24-25 серпня 2013 року в Камянці Подільському втретє буде проведено військово-історичний фестиваль, присвячений добі Перших визвольних змагань 1919 - 1920 років. В Україні це чи не єдиний захід такої тематики.

Для реконструкторів це унікальна нагода провести реконструкцію боєвих дій в умовах міських кварталів історичної частини міста. Для глядачів фестиваль - можливість побачити вживу події майже вікової давнини, коли місто Камянець неодноразово переходило з рук в руки.

Учасниками фестивалю стануть близько сотні реконструкторів з багатьох українських міст, що вивчають і відтворюють образи вояків армій-учасниць громадянської війни в Україні. Впродовж двох днів учасники фестивалю житимуть в таборі, встановленому за статутами Першої світової війни, та матимуть змогу цілком зануритись в реалії побуту військових початку 20 ст.

Центральна подія фестивалю - реконструкція вуличних боїв, під що за погодженням з міською владою віддаються два міських квартали. В цьому році в перше під час реконструкції використовувати бронетехніку - репліку бронеавтомобіля Остін, аналогічного до того що був в залозі міста влітку 1919-го.

Організаторами фестивалю виступають Камянець-Подільска міська рада, Камянець Подільський державний історичний музей-заповідник та Камянець-Подільське міське військово-історичне товариство. Фестиваль є невідємною частиною загальноміських святкувань Дня незалежності України.

З червня по листопад 1919 року, після заняття військами Директорії, Камянець виконував функцію тимчасового державного центру Української Народної республіки. Директорія, міністерства та відомства УНР працювали в місті. Саме від Камянця проводився наступ в напрямках на Київ та Одесу. Період перебування Директорії в Камянці дістав в історії назву "Камянецька доба УНР" і був, за визначенням самих учасників тих подій "однією з найтрагічніших сторінок в історії наших визвольних змагань за революцію рр. 1917–1920. Це була доба, коли українські збройні сили вперше за кілька століть зійшлися з усіх українських земель для спільної боротьби за незалежну Україну". Ісаак Мазепа міністр внутрішніх справ УНР.

Gazeta.ua

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/affiche/show/389">Gazeta.ua</a>

 
 

Додав nady 21 серпня 2013

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска