Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Остання Барикада / Чому Пенітенціарна служба злякалася українських поетів?

Щойно Керівництво колоній круто змінило свою думку і ВІДМОВИЛО у читанні віршів перед ув'язнаними підлітками в підліткових колоніях у Прилуках та Кременчуці.

Був у нас (Мистецького об'єднання "Остання Барикада") чудовий друг Юрко Покальчук. 5 років тому його не стало. А коли він був живий, то постійно опікувався підлітковими колоніями у Кременчуці та Прилуках. Возив туди теплі речі, книжки, видавав журнал з віршами ув'язнаних підлітків. 

От вже 5-ий рік поспіль ми робимо на знак його пам'яті літературний фестиваль "Київська Барикада". Цього року в рамках цього фестивалю 31 серпня та 1 вересня мали відбудитися поетичні читання саме у тих підліткових колоніях, якими опікувався Юрко Покальчук-в Кременчуці та Прилуках. Разом зі Спілкою Письменників України ми оголосили збір книжок для ув'язнених підлітків в цих колоніях, і зібрали кілька сотень книг. Ми сформували список з 20 українських поетів, готових прочитати власні вірші в цих колоніях. З травня місяця ми вели переписку щодо можливості таких виступів з керівництвом колоній, виїзжали до них на розмову. І отримали згоду: спочатку усну, а потім від Кременчуцької колонії і письмову. Я особисто позавчора підї'зжав до керівництва Пенітенціарної служби і спілкувався з заступником по соціально-виховній роботі, і мене було запевнено, що жодних проблем з поетичними читаннями в цих колоніях не буде.

Хоча були і погані сигнали. Журналістів одного з телевізійних каналів на попередньому етапі намагалися виключити зі списку(бо список журналістів вони узгоджували окремо від списку поетів). Та все ж таки, після позавчорашніх відвідин Пенітенціарної нас було запевнено,що жодних журналістів вони не бояться пускати у колонії.

І тут раптом сьогодні зранку-таке! Офіційна відмова і прямо напередодні виступів! Нагадаю,що вже завтра поети та журналісти мали бути в Кременчуцькій колонії , а післязавтра-в Прилуцькій.

Чого раптово злякалися в Пенітенціарній службі? Що приховується за стінами підліткових колоній? Там б'ють ув'язнених підлітків??? Чи може там розкрадають гроші на харчування ув'язнених підлітків? Що приховують наглядачі? Чому в європейських країнах для ув'язнених можна організовувати мистецькі заходи з метою їхньою соціальної реабілітації, а в Україні наглядачі хочуть всіляко обмежити доступ до культури ув'язнених? Що коїться з підлітками в колоніях у Прилуках та Кременчуці? 

P.S. Ми просимо вибачення у всіх поетів та журналістів, які мали завтра і післязавтра виїзжати у колонії до Кременчука та Прилук, за поведінку Пенітенціарної служби. 

P.P.S. Мистецьке Об'єднання "Остання Барикада" звертатиметься до міжнародних інституцій (посольств та правозахисних структур) з проханням провести міжнародний моніторинг у цих двох колоніях-Прилуках та Кременчуці.

Олесь Доній

 
 

Додав nady 30 серпня 2013

 

Коментарi

nady
30 серпня 2013

можливо справа в цьому?: Осужденного, сбежавшего из Кременчугской воспитательной колонии, задержали
Больше читайте тут: http://www.telegraf.in.ua/topnews/2013/08/30/v-gradizhske-zaderzhan-ubezhavshiy-iz-kremenchugskoy-vospitatelnoy-kolonii-osuzhdennyy_10031509.html

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска