Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Петриківський розпис / Петриківський розпис та аргентинське танго конкурують за місце в списку спадщини ЮНЕСКО

Аргентинське танго і українське декоративно - орнаментальне народне мистецтво - Петриківський розпис будуть конкурувати за надання статусу нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО.
 
"У грудні цього року в Баку відбудеться конференція ЮНЕСКО. Більше 30 країн будуть голосувати за надання Петриківського розпису статусу всесвітньої культурної спадщини. У нас дуже великі конкуренти, якщо чесно. Ми конкуруємо з аргентинським танго" , - повідомив віце -прем'єр- міністр України Олександр Вілкул у вечірньому ефірі Івано - Франківського обласного телебачення "Галичина" у середу.
 
За його словами, вже протягом трьох років працює над тим, щоб внести Петриківський розпис до культурної спадщини ЮНЕСКО.
 
"У нас вже пройшли виставки та в Європарламенті, і у всіх країнах Євросоюзу. Зараз виставки йдуть по Азії. І ми віримо, що це перше українське народне мистецтво, яке буде внесено до всесвітнього надбання людства" , - зазначив О.Вілкул .
 
Як повідомлялося раніше, ЮНЕСКО вирішить, чи вносити Петриківський розпис до списку нематеріальної духовної спадщини.
 
На сьогоднішній день Україна не представлена ??в списку об'єктів нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО, а в списку матеріального духовної спадщини значаться 7 українських об'єктів.
 
Петриківський розпис - українська декоративно - орнаментна народний живопис, яка сформувалася в Петриківці Дніпропетровської області.
 
Інтерфакс-Україна

 
 

Додав nady 26 вересня 2013

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска