Десять фільмів-номінантів на цьогорічну премію "Оскар"  у численних кінопрограмах на фестивалі "Молодість".

У програмі "Фестиваль фестивалів" покажуть стрічку "По розірваному колу" Фелікса Ван Ґрьонінґена. Фільм - номінант на "Оскар" від Бельгії. Коли дочка Еліс та Дідьє серйозно захворіла, всі поворотні моменти стосунків пари зринають перед очима: залицяння та пристрасть, зближення у їхній музичній блюґрасс-групі, одруження, незапланована вагітність, батьківство. Ще одного героя "Фестивалю фестивалів", стрічку"Мій пес Кіллер" Міри Форнай номінували на найпрестижнішу кінопремію від Словакії. Це драма одного дня з життя 18-річного Марека, який живе біля словацько-моравського кордону з батьком та приятелями – расистами і хуліганами.

"Ґріґрі" Магамата-Сале Гаруна у French connection висунули на "Оскар" від республіки Чад. В основу історії чорношкірого хлопця з паралізованою ногою, який мріє стати танцівником, покладено реальні події. Головну роль виконав непрофесійний актор Сулейман Деме, який після прем'єри у Каннах став улюбленцем кінокритиків. Від Ірану на "Оскар" висунули ще одну стрічку з програми нового франкомовного кіно, "Минуле"Асґара Фаргаді, з Береніс Бежо (зіркою "Артиста") у головній ролі.

Програма нового німецького кіно German Wave також має претендента на премію Американської кіноакадемії. Фільм Ґеорґа Мааса "Два життя" – номінант від Німеччини. Переможець Берлінале, фільм "Поза дитини" Каліна Петера Нетцера – номінант на "Оскар" від Румунії. Це фільм про заможну пані з Бухареста зі зв'язками у впливових колах, чий 34-річний син стає учасником смертельної аварії.

Висуванець на "Оскар" у "Скандинавській панорамі" – стрічка "Поїсти, поспати, померти" Ґабріели Піхлер. У центрі сюжету молода, вольова та безстрашна шведсько-балканська мусульманка Раша, яка працювала на заводі поки не втратила роботу. Тепер Раша проти всіх - безробітна, без шкільного атестата і по коліна в провінційному багні.

Спеціальною подією фестивалю стане новий фільм Алекса ван Вармердама"Борґман".Його висунули на "Оскар" від Нідерландів. Виконавець головної ролі Ян Бейвут приїде на "Молодість", щоб особисто представити фільм. У фільмі він грає дивного чоловіка з лісу, який стукає до будинку заможної родини і спершу просить прийняти ванну...

43-я "Молодість" відкриється ще одним номінантом. Польща висунула останню роботу Анджея Вайди, "Валенса. Людина надії" на здобуття премії Американської академії. "Валенса" – стрічка про екс-президента Польщі, володаря Нобелівської премії миру Лєха Валенсу.

Триватиме фестиваль "Молодість" у Києві 19-27 жовтня. Gazeta.ua