Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Оксана Забужко / Роман «Музей покинутих секретів» отримав літературну премію «Ангелус»

Роман «Музей покинутих секретів» визнали найкращим серед семи номінантів на літературну премію Центральної Європи. Про це повідомляють кореспонденти «Дня» у Вроцлаві.

«В цю хвилину я розумію, чому голлівудські зірки під час вручення «Оскара» починають плакати. Ще сьогодні зранку я була у Лондоні і підписувала ту ж книгу англійською мовою. Вроцлав зараз для мене ірреальний. Україна здобула визнання Європи! І за це дякую Вроцлаву», – розчулена та зворушена від несподіванки сказала Оксана Забужко, вийшовши на сцену для отримання нагороди. Українська письменниця стала власницею унікальної статуетки авторства Єви Россано «Ангелус» та переможцем одної з найпрестижніших літературних нагород.

rsz_angelus_008

Фото: angelus.com.pl

rsz_angelus_009

Фото: angelus.com.pl

Нагадаємо, що премію «Ангелус» вже вдруге отримав український автор. У 2006 році переміг Юрій Андрухович із романом «12 обручів».

Організатором і засновником Центрально-Європейської літературної премії «Ангелус» є місто Вроцлав. Премію присуджують щорічно за найкращу книжку прози, опубліковану польською мовою. Приз – чек на 150 000 злотих.

Джерело: День

 
 

Додав nady 20 жовтня 2013

Про автора

Коротка біографічна справка Оксана Забужко — одна з провідних українських письменників свого покоління, є автором трьох поетичних книжок: «Травневий іній» (1985), «Диригент останньої свічки»

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска