Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Видавництво Критика / Офіційно стартував новий веб-портал групи «Критики»

 

Ми раді повідомити про офіційний старт нового веб-порталу групи «Критики» - Krytyka.com. Відтепер це також адреса для нашої Cпільноти - живої мережі провідних науковців, експертів, журналістів і публічних інтелектуалів із України, країн Східної та Західної Европи, США та Канади. Ми створили для них дискусійний простір швидкого зв'язку одні з одними, що сприяє інтеґрації українських наукових та експертних кіл до західних інтелектуальних еліт. Окрім форумів та блоґів - індивідуальних і колективних - новими на порталі є авдіо- й відеоподкасти, архіви та нові числа часопису (доступні в електронному форматі для передплатників).

  

Концепція і продукт-дизайн нового веб-порталу «Критики» належать Олегові Коцюбі - докторантові Гарвардського університету (США), котрий очолив проєкт як керівник групи з його розробки та головний редактор нового веб-порталу.

  

Разом із запуском нового порталу ми також розпочинаємо цілком окремий новий проєкт - «Критичні рішення», що публікуватиме матеріяли журналістського характеру. Головна ідея проєкту - шукати і пропонувати рішення для суспільних змін та перевинайдення країни. Ідея та концепція «Критичних рішень» належить Оксані Форостині, котра стала відповідальною редакторкою проєкту.

  

На новому порталі Krytyka.com уперше в рамках українського інтелектуального продукту здійснено багаторівневу тематичну категоризацію матеріялів, опублікованих у часописі та у видавництві «Критика» від 1997 року. Така категоризація дає змогу зацікавленому читачеві та дослідникові майже всеохопно ознайомитися із відповідним питанням українською мовою, адже авторами статтей і книжок, опублікованих у «Критиці», - зокрема на теми, що їх в Україні здебільшого обговорюють лише стереотипно і на рівні медій, - є провідні науковці, експерти й публічні інтелектуали світу. Ідеться про складні моменти української історії, відносини з країнами-сусідами в реґіоні, нове й почасти провокативне прочитання класиків української літератури, питання ґендерної дискримінації, ксенофобії та гомофобії в Україні, стан українських політичних еліт та закономірності політичного і культурного процесу в Україні тощо.

  

Основною місією нового порталу є вплив на український суспільний та медія-дискурс. Ми зацікавлені у формуванні зваженої громадської думки з питань, що розколюють українське суспільство. Прагнемо будувати дискусію на фундаменті наукового й усебічного підходу до обговорюваних питань. Боремося за встановлення нового стандарту якости публічної дискусії, що його вже 16 років пропонує своїм читачам «Критика». Віримо у цінності меритократії, плюралізму, секулярности й індивідуальної свободи, що їх покликаний поширювати в Україні новий портал.

  

Поряд із Олегом Коцюбою та Оксаною Форостиною у складі команди веб-порталу також працюють Олександр Бойченко, Данило Євтухов, Євгенія Гринь та Богдана Матіяш.

 
 

Додав nady 14 листопада 2013

Про автора

«Критика» є аванґардним часописом і видавництвом, що успішно здійснює багато некомерційних проєктів, за які не береться решта видавців. Це стає можливим, зокрема, завдяки активній допомозі численних меценатів, котрі підтримують «Критику» від часу її засну

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска