Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Літературна премія «Великий Їжак» / В Україні стартував Другий сезон Незалежної літературної премії «Великий Їжак»

Члени комітету премії визначилися з кандидатурами складу журі на сезон 2013-2014 рр.

Цього року до журі премії увійшли:

  • Валентина Вздульська – українська дитяча письменниця, критик, співзасновниця блогу про сучасну дитячу літературу "Казкарка" (Фастів, Київська область).
  • Олена Захарченко – українська письменниця, авторка п’яти книжок, мати трьох синів (Київ).
  • Діана Клочко – кураторка незалежних книжкових проектів (Київ).
  • Ольга Купріян – критик, авторка численних статей, оглядів і рецензій про дитячу літературу (Київ).
  • Ростислав Мельників – український поет, літературознавець, критик, редактор, кандидат філологічних наук, доцент, викладач Харківського університету (Харків)
  • Тетяна Пилипець – провідний бібліотекар Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва м. Львова), керівник проекту "Книжковий омбудсмен".
  • Олег Соловей – український письменник, критик, літературознавець, засновник і незмінний головний редактор літературно-художнього альманаху «Кальміюс», кандидат філологічних наук, викладач Донецького університету (Донецьк).

У конкурсі на здобуття премії можуть брати участь книжки сучасної україномовної дитячої літератури, видані в Україні та поза її межами протягом 2012-2013 років.

Мета премії – піднести статус українського письменника, який пише для дітей. Створити медійний резонанс довкола дев’яти книг «списку фіналістів» і книги-«переможця» – задля підвищення суспільної значущості сучасної української літератури для дітей, щоби привернути до неї увагу читачів та суспільства в цілому. "Великий Їжак" прагне зацікавити дітей, батьків, бібліотекарів, учителів тощо найкращими україномовними книгами для дітей – і тим самим сприяти популяризації дитячого читання.

Премія незалежна – як від держави, так і від політики. Розмір премії – десять тисяч гривень. Першим переможцем Літературної премії "Великий Їжак" у травні 2012 року став Валентин Бердт із Харкова за повість "Мій друг Юрко Циркуль", перша церемонія вручення відбулася у Жовкві.

Вручення Незалежної літературної премії "Великий Їжак"-2014 відбудеться 1 червня 2014 року.

Умови конкурсу – на сайті премії (http://jizhak.org.ua)

Засновник премії – ГО «Фундація соціокультурного розвитку».

Директор премії – Маріанна Кіяновська

 
 

Додав nady 14 листопада 2013

Про автора

Премія унікальна за своєю концепцією: автори, чиї твори потраплять до «списку фіналістів», опиняться в центрі ретельно організованої всеукраїнської інформаційної кампанії, що повинно сприяти розвитку ринку дитячої книги.

Автори пов'язані с новиною

Маріанна Кіяновська

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска