Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Календар заходів Форуму видавців на 2014 рік

Лютий (дата уточнюється)
 
Тренінг з промоції літератури через переклад у межах проекту Book Platform
 
Мета: підвищення професійного рівня авторів, видавців і перекладачів у сфері промоції літератури. Тренінг стане однією з останніх публічних активностей у межах проекту Book Platform.
 
Проект реалізовується фондом Next Page (Болгарія) за підтримки програми «Культура» Східного Партнерства Європейського союзу спільно з Громадською організацією «Форум видавців» (Україна), Національною асоціацією видавців (Вірменія) та Асоціацією видавців Грузії (Грузія).
 
1 лютого – 31 березня 
 
Всеукраїнський конкурс дитячого читання
 
15 – 19 травня – фестиваль дитячого читання «Книгоманія» в межах 8-го Міжнародного дитячого фестивалю у Львові
 
Конкурс проводиться на базі обласних бібліотек для дітей, ЦБС для дітей та самостійних бібліотек (філій) для дітей областей, АР Крим, міст Києва, Львова і Севастополя.
 
Конкурс проводиться в 3 етапи: місцевий, районний, обласний; в кожному етапі визначається по 1 переможцю у кожній віковій категорії (6, 7, 8 класи), які продовжують змагатися в наступних етапах. Переможці обласних етапів, а також 3 етапу в АР Крим, містах Києві, Севастополі і Львові отримують звання «Найкращий читач України» головний приз: участь у фестивалі дитячого читання «Книгоманія» (в рамках 8-го Міжнародного дитячого фестивалю у Львові)
 
Мета: заохочення дітей до систематичного читання; підвищення соціального значення шкільних і дитячих бібліотек; популяризація класичної та сучасної української літератури і української мови.
 
Цільова аудиторія: усі охочі діти віком 12-14 років (учні 6-8 класів) України, а також їхні батьки, вчителі і бібліотекарі.
 
16 – 19 березня
 
Лейпцизький книжковий ярмарок
 
Програма «Транзит: Польща, Україна, Білорусь»
 
Представлення українського стенду і літературної програми на Лейпцизькому книжковому ярмарку в рамках програми «Транзит». Проводиться за сприяння Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».
 
Мета: Промоція і популяризація української літератури в перекладах німецькою мовою.
Цільова аудиторія: відвідувачі ярмарку, перекладачі, видавці, журналісти, вчителі, викладачі університетів, бібліотекарі, дослідники літератури, організатори літературних фестивалів.
 
16 – 18 травня
 
8-ий Дитячий міжнародний фестиваль у Львові:
 
книжковий ярмарок «Форум видавців – дітям», фестиваль дитячого читання «Книгоманія», майстер-класи, спортивні змагання, ігри, розваги.
 
Близько 300 безкоштовних заходів для дітей та їхніх батьків, у тому числі понад 150 майстер-класів з різних видів творчості, ігор та спорту. Проводиться за сприяння Фундації Сoca-Cola.
 
Мета: Розвиток творчого та фізичного потенціалу дітей та підлітків.
 
Цільова аудиторія: Діти і молодь зі Львова та Львівської області, в тому числі з інтернатів, дитячих будинків і малозабезпечених родин.
 
Основні заходи: фестиваль дитячого читання «Книгоманія», фестиваль дитячої творчості та мистецтва, фестиваль настільних ігор, ярмарок дитячих книжок «Форум видавців – дітям»
 
22 – 25 травня
 
Варшавський книжковий ярмарок
 
Представлення українського стенду і літературної програми на Варшавському книжковому ярмарку. У співпраці з польськими партнерами.
 
Мета: Промоція і популяризація української літератури та представлення української книги в Польщі.
 
Цільова аудиторія: відвідувачі ярмарку, зокрема працівники освітніх, культурних закладів та установ, молодь, фахівці з книговидання та інші зацікавлені особи.
 
Червень – вересень
 
Премія «Найкраща книга Форуму видавців у Львові»
 
1 червня – 1 вересня – номінування книжок
 
9 вересня – засідання Журі
 
10 вересня – церемонія відзначення переможців Щорічний всеукраїнський книжковий конкурс.
 
Мета: визначення найкращих українських видань сезону 2012-2013 рр, їх популяризація, підвищення престижу української книги та рівня читання у суспільстві.
Цільова аудиторія: читачі, фахівці видавничої сфери, працівники культури і освіти, інші зацікавлені сторони.
 
10 – 14 вересня
 
21-ий Форум видавців у Львові:
 
Книжковий ярмарок і 9 Міжнародний літературний фестиваль.
 
Почесні гості: країни Дунайського регіону. Фокусна тема: Коротке ХХ століття – велика епоха. Цільова аудиторія: львів’яни і гості міста.
 
Основні заходи:
 
Програма «Почесний Гість – країни Дунайського регіону»
 
Конкурс і фестиваль «Молода Республіка Поетів»
 
Ніч поезії і музики non-stop
 
Фестиваль «КОНТЕКСТ-3»
 
Міжнародний перекладацький фестиваль TRANSLIT
 
Програма з нагоди 200-ліття Т.Г.Шевченка
 
Програма для літніх людей «Третій вік – задоволення від читання»
 
Бібліотечний форум
 
Дитяча програма
 
Видавничий бізнес-форум
 
Понад 800 літературних, музичних, мистецьких подій.
 

 
 

Додав nady 19 листопада 2013

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска