Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Організація Події з МА Арт-Вертеп / ВЕЧОРНИЦІ з Мистецькою аґенцією Арт-Вертеп

Мистецька аґенція "Арт-Вертеп" запрошує гуляти справжні "ВЕЧОРНИЦІ" разом з гуртом ВЕРТЕП!

Перші ВЕЧОРНИЦІ з гуртом Вертеп - вже на Андрія - 14 грудня 2013 року 
відбудуться в Дніпропетровську за адресою: ресторація "Ventura", пр.К.Маркса, 34-б.

Готуватись до Різдвяних Свят, як за традицією ведеться, треба саме на ВЕЧОРНИЦЯХ, які влаштовуються молоддю в найрізноманітніших місцях! Задача Вечорниць - об'єднувати та гуртувати  молодь, щоб в різдвяні свята були цікаві, дружні гуртки колядників. Колядки та щедрівки, гадання, сміх, танці, конкурси, веселі забави, пісні, смачний стіл з українською кухнею,  і звичайно неповторні українські костюми! 

Криза кризою, але новорічні забави ще ніхто не відміняв. Пропонуємо шанувати українські традиції, підтримувати їх та поширювати! 
Новорічний корпоратив - це не лише спосіб гарно відпочити та підбити підсумки минулого року, але й можливість об'єднати колектив спільним духом. 
Духом української культури і традицій наповнить ваше свято гурт Вертеп

Гурт Вертеп заспіває разом з вами справжніх колядок та щедрівок, а "махновських" запальних пісень заграє до танцювальної частини Вечорниць! 

Також на вас чекають:

- Майстер-класи з традиційних українських танців

- майстер-класи з виготовлення справжніх оберегів

- розучування колядок та щедрівок

- традиційні ігри та забави

Збирай друзів та гуляй по-справжньому, по-українськи! Святкуйте наші свята ВЕСЕЛО!

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» (www.artvertep.com) створює та організовує святкові та мистецькі події в Україні з 2001 року. Серед наших клієнтів «Інтерпайп» та ТМ «БудМайстер», державні установи та політичні партії, ресторани, ТРЦ і туристичні компанії  («АТБ», «Лавіна», «Гуляй поле», «ДАФІ» та ін.).  Серед учасників наших подій найцікавіші артисти України та Європи (Олег Скрипка, «ТНМК», «Мед Хедс», «Мандри», «Піккардійська терція», «Бумбокс», PianoBoy, Сергій Бабкін, театр «Чорний квадрат», «Гайдамаки» та багато інших.

Родзинкою наших подій є організація свята в народних традиціях. Також ми надаємо повний цикл Event-послуг: арт-менеджмент та букінг артистів, авторські розважальні та освітні програми, режисуру, сценарії, ексклюзивні корпоративні подарунки (сувеніри та нагороди з фірмовою символікою на кераміці, дереві, шкірі тощо), традиційну оригінальну кухню та напої (навчання з приготування куліша, спотикачі та медівки, дивні), майстер-класи з народних та модерних ремесел (гончарство, кузня, соломо плетіння, петриківський розпис), технічне забезпечення, логістика, етно-декорування тощо. Додамо до вашої події урочистого чи веселого настрою, а також історичної достотовірності так, щоб свято приємно запам’яталось. Й не забуваймо давнє народне прислів’я «Хто як гуляє, той так і працює!».
Мистецька аґенція "Арт-Вертеп" пропонує організацію передноворічних корпоративів!
Деталі та замовлення організації вашої події за тел.: 050-361-62-82

Послухати пісні Гурту "Вертеп"

 

Веснянка (разом з гуртом "ДахаБраха"), Катран (народна), Куля ("Батько Отаман"), Зельоно (колядка), Йтим через поле(колядка), Ой чорна я си чорна (весільна, народна), Їхали козаки (народна), Славень (Гімн України), Пливе човен(козацька), Місяць на небі (народна), Будда (вірш Сергія Жадана), Мова (вірш Олександра Ірванця), Ванеса (вірш Мар'яни Савки), Тернопіль ("Якби не мороз", весільна, народна)

  • Махновська (Гей, гуляє полем курява по степах) ( наживо в студії, 2013 р.)
  • Гайдамацька правдонька (наживо в студії, весна 2013 р.)
  • Чучупака (наживо в студії, березень 2013 р.)
  • Куля (2011 р.)
  • Повстанець (2011 р.)

    Відео:

  • Ключ (кіномульт від Макса Паленка та Олександра Кузьмюка, 2009 р.)

  • Чом ти не прийшов (наживо, 2010 р.)
  • Ванеса (наживо, 2010 р.)
  • Місяць на небі (наживо, 2010 р.)
  • Зельоно (колядка, наживо, 2010 р.)
  • Гайнемо Колядою (2004 р.)
  • Гіта (2003 р.)
  • Чорний ворон (з Лірником Сашком, Трипільське Коло, 2012 р.)
  • Сосенка (Мамай-фест, 2012 р.)
  • Чи то буря чи то грім (з Тарасом Компаніченком)

Музики гурту «Вертеп» сьогодні:

  • Олексій Бондаренко (Льоня) - вокал, гітари, губна гармошка, музика, вірші, та ін.
  • Олена Калиняк– вокал, музика.
  • Микола Константінов – ударні інструменти, вокал, музика, аранжування.
  • Данканіч Артем –бас-гітара;
  • Віктор Чорнокнижний (Петрович) -  баян, вокал, музика, аранжування;
  • Андрій Попов -  гітари та інші струнні і щипкові, музика, аранжування.
  • Тимофій Хом’як - спів, дуди-сопілки, перкусія, музика, тексти, автор та керівник проекту.

Андріївські вечорниці – традиційні гадання на день святого Андрія, дуже давній слов’янський звичай, який йде з далеких язичницьких часів. Як і зі всіма великими подіями дохристиянської язичницької культури, з приходом християнства, вечорниці склеїли із днем святого Андрія Первозваного, одного з дванадцяти апостолів Христа. Звісно, до гадань та вечорниць, які тепер проходять в його день – 13 грудня, святий Андрій жодного відношення не має.

Колись давно вечорниці починались ще в кінці листопада та продовжувались аж до початку великого посту, брали в них участь здебільшого дівчата, (котрі, куди більш цікаві, аніж хлопці), хоча і хлопці теж. Для проведення підшуковувалась простора хатинка, де всі збирались і засиджувались до вечора, звідси і назва – вечорниці. Погода бррр, на дворі дощ зі снігом (чи сніг з дощем), роботи в полях всі завершились, на зиму запас заготовлений, що молодим людям ще робити лишається як не збиратись на вечорниці? (телевізорів не було, а ніяких “контактів”, “однокласників”, “фейсбуків” подавно, тож вечорниці були тими давніми “контактами”, які проходили в реалі).

Вечорниці, Ілля Репін. 1881 рік.


Найбільш хвилююче питання, яке цікавить молодих незаміжніх дівчат усіх часів та народів – коли вони врешті вийдуть заміж, та чи буде ладним чоловік? Це була головна тема всіх дівочих вечорниць. Дівки проводили самі різноманітні гадання на цю одвічну тему. Наприклад, дівка знімала свій чобіт, та з заплющеними очима щосили кидала чоботом (як іракський журналіст мештом в американського президента). Потім дивилась – в який бік чобіт носком упав, значить, з того боку її наречений буде шукати. Або ще – брали перстень, галузку мірти, ляльку й квітку паперову, потім тягнули, якщо перстень випадав, зрозуміло – чекайте весілля. Ну і ще багато всяких різних видів гадань було.

Не знаю, чи збувались їхні гадання, мабуть все було як мало бути незалежно від того, в яку сторону носком падав чобіт. І якщо наречений приходив не з тої сторони, тим не сильно переймалися (головне, щоб приходив взагалі). Але ж головне не результат, а сам процес.

Хлопці теж збирались у компанії, та ходили в гості до дівчат (на то вони і хлопці). Під час таких спільних посиденьок довгими зимовими вечорами, між молодими хлопцями та дівчатами частенько зав’язувались серйозні стосунки, запалювався вогник кохання, а вже на літо справлялось весілля. Таким чином, Андріївські вечорниці (і взагалі вечорниці) відігравали дуже корисну соціальну (і демографічну) функцію – сприяли створенню нових сімей, як наслідок збільшенню населення. Отак і жили наші предки багато поколінь. Шкода, що у гучному гулі прогресу, комп’ютерів, інтернетів, за всіма цими контактами та фейсбуками ми трохи підзабули свої давні одвічні традиції, а як було б файно замість безглуздого інтернетського чату, чи скайпу зібратися десь під стріхою при свічках і справити Андріївські вечорниці.
Бажаємо всім веселих святкувань.

Деталі та замовлення організації вашої події за тел.: 050-361-62-82

 
 

Додав nady 22 листопада 2013

Про автора

Мистецька агенція Арт-Вертеп пропонує традиційні та ексклюзивні види розваг та відпочинку, послуги з організації різноманітних подій в Україні та поза її межами: будь-які види урочистих подій: весілля, корпоративи та родинні забави, святкува

Автори пов'язані с новиною

Гурт мандрівних дяків Вертеп , Мистецька аґенція Арт-Вертеп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска