Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Ліна Костенко / Ліна Костенко удостоєна міжнародної відзнаки імені Омеляна Ковча

Видатна українська поетеса Ліна Костенко удостоєна міжнародної відзнаки імені Омеляна Ковчаза значний внесок у розвиток екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму.

Церемонія вручення Відзнаки Блаженного Священномученика Омеляна Ковча відбудеться 26 листопада у Римі (Італія) в Базиліці Святого Бартоломія.

Лауреатами цьогорічної відзнаки також стали: Зеня Кушпета (Канада) - відома благодійниця, педагог і громадський діяч; Шимон Редлих (Ізраїль) - видатний історик, дослідник історії євреїв у Східній Європі, професор ізраїльського Університету Бен-Гуріона, магістр Гарвардського університету; Спільнота Святого Егідія - видатна християнська спільнота, яка діє у понад 70 державах світу і активно допомагає бідним, нужденним без житла, хворим на СНІД та інші недуги, а також бере важливу участь у міжнародних миротворчих зусиллях.

Участь у церемонії візьмуть: глава Української Греко-Католицької церквиБлаженніший Святослав, виконавчий голова Комітету із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча Іван Васюник, Редлих Шимон (лауреат), Кушпета Зеня (лауреат), Андреа Ріккарді(лауреат, засновник Спільноти Святого Егідія), Оксана Пахльовська (від імені лауреата Ліни Костенко), відомий філософ, дисидент, учасник Ініціативної групи "Першого грудня" Євген Сверстюк та ін.

Комітет із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча було засновано у 2010 році.

Зусилля Комітету мають на меті сприяти втіленню ідей Блаженного Священномученика Омеляна Ковча задля міжнаціонального, міжконфесійного та міжрелігійного діалогу, плекання толерантності і взаєморозуміння в суспільстві, популяризації соціально-корисної та благодійної діяльності.

Нагадаємо, минулої осені Ліна Костенко відмовилася від відзнаки "Золотий письменник України".

"Золотий письменник України" є нагородою, яку заснували у 2012 роціТетяна та Юрій Логуші. Вони також є засновниками багаторічного Всеукраїнського конкурсу "Коронація слова", який дає грошові винагороди авторам найкращого роману, кіносценарію, п’єси, лірики.

 

Інформація: Newsru.ua

 
 

Додав nady 25 листопада 2013

Про автора

Українська письменниця-„шістдесятниця“,поетеса. Лауреат Шевченківської(1987),Антоновичів (1989),Петрарки (1994)премій.У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі,за що була надовго виключена з літературного процесу.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска