Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Ляпис Трубецкой Чорнобиль форева (Триб’ют групи Скрябін, 2006 р.) 4.32 Mb
Потік Афіші MP3 Інформація

Автори / Ляпис Трубецкой / Міхалок з «Ляписа Трубецкого» висловився щодо розгрому Євромайдану під час концерту у Вільнюсі

На концерті у Вільнюсі за його спиною на екрані показали кадри того, як "беркутівці" зачищають площу в Києві від мітингувальників.

У Вільнюсі білоруська група "Ляпис Трубецкой" відіграла найбільший у своїй історії концерт, в залі було більше 12 тисяч глядачів. Причому майже всі - білоруси: на батьківщині група в "чорному списку" через політичну позицію її лідера Сергія Міхалка, і концертів немає вже роки три. Ось і довелося першу білоруськомовну програму презентувати в за кордоном.
 
Журналісти підрахували, що на концерт приїхало туристів більше, ніж на саміт Східного партнерства, який пройшов днем раніше. Туди прибуло близько двох тисяч дипломатів і чиновників, а на концерт тільки безкоштовних віз видали майже 2,5 тисячі (їх давали за наявності квитка).
В останні роки Сергій Міхалок, не займаючи жодної політичної позиції, зайняв дуже активну громадянську. Ось і на концерті у Вільнюсі він тут же відреагував на жорстокий розгін мітингу на майдані Незалежності в Києві.
 
- Мой друг, украинец, сказал, что если я не скажу что произошло на майдане, он меня убьет… - полушутя начал Михалок. И дальше продолжил уже серьезно. - Гангрена начала расползаться, она проросла в родной Беларуси, потом появились темные пятна в России, Казахстане и на территории бывшего Советского Союза. Вы видите, что происходит! Таких, как мы, называют "змагарами" (белорусское слово "борец", властями в отношении оппозиции используется в уничижительном смысле. – Авт.), вшивой интеллигенцией, грантососами, "пятой колонной", упоминают ЦРУ… Здесь все понимают, о чем мы говорим. Они пи…т и даже не краснеют! (тысячный зал отозвался оглушительным ревом. – Авт.) Если бы они только говорили! Но они показывают свою жестокую и бездушную силу. Пусть знают, что мы не маргиналы, а люди, которые хотят жить в своих независимых европейских странах… И чтобы никто не указывал нам, как говорить, как одеваться, какой должен быть флаг... Если мы будет говорить вслух и не ссать, тогда собаки убегут, поджав хвосты. Давайте же мы ощутим радость бега Маугли по джунглям – помните, когда псы гнались за ним? Путь эти псы гонятся за нами, но мы им поотрезаем хвосты – время придет! Жыве Беларусь! 
 
Після цього "Ляписи" виконали "Білорусь Freedom", одну з найвідоміших свіх пісень.
 
 - Это не политический митинг, мы не выставляем кандидатуры, мы до скончания веков будем прыгать в маечках и шортиках на радость ребятам… Но я заговорился. Михалок, старая больная обезьяна, иди уже за кулисы, пей свои лекарства! – посмеялся лидер "Ляписа Трубецкого", который и правда был в майке и шортах, но при этом - в такой прекрасной физической форме, так что разговоры о "старом и больном" иначе как кокетством не назовешь. 
 
Потім, коли Міхалок заспівав ще одну з найвідоміших пісень, "Грай!" зі словами "Напілісь бикі, скачуць па краіне ... Гані бикоў - вярнецца доля!", на великому екрані почали показувати кадри нічного розгону Евромайдана в Києві спецназом з підрозділу "Беркут".
 
Міхалок днями заявив, що після трирічної перерви повертається жити до Мінська, де у нього 13 листопада народився син Макар. Виїхав він через кримінальну справу, яка загрожувала музикантові після неприємних висловлювань про Лукашенка. Тепер, зітхнули на концерті білоруси, залишається сподіватися, що він встигне пожити в Мінську, і нові неприємності йому не загрожують.
 
Джерело: Ольга Шестакова, Комсомольськая правда в Украине
 

 
 

Додав nady 03 грудня 2013

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска