Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Товари Інформація

Автори / Сашко Положинський / Положинський презентував нову пісню під час нагородження лауреатів премії Стуса

Про існування премії імені Василя Стуса дізнався, коли повідомили, що хочуть її мені вручити. Про це розповів лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський. 14 січня у столичному Будинку вчителя відбулося нагородження лауреатів премії. Ними стали Руслана, Святослав Вакарчук і Положинський. Цьогоріч її присудили митцям, які беруть активну участь у Євромайдані.

"Я далекий від премій і нагород. Зателефонували, сказали, що присудили мені премію. Запитав, чи не помилилися? Мене заспокоїли, що грошей давати не будуть. Це почесна премія. Якщо би давали, відмовився б, я їх заробляю, - пояснює музикант. - Її дають творчим людям, які проявляють себе ще й на громадському рівні. Зараз я дуже пасивний, активним був у 2005-2008 роках."

На врученні Положинський зі сцени прочитав слова до нової пісні, запис якої відбуватиметься днями у Луцьку. Під час виступу співак двічі збився.

"Самі вирішуйте, що далі — недоля чи життя при вільні у світлі сонячнім. Сини та доньки, нарешті будьте готові відчути голос предків, голос крові. Вони покличуть вас міцні і гонорові. Словами віри, словами надії, словами любові."

Премія ім. Василя Стуса була заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції. Вперше вручалася у Львові. Відтоді нагородження відбувається 14 січня на свято Василя.

Ольга Богачевська, Gazeta.ua

 
 

Додав nady 16 січня 2014

Про автора

Олександр Євгенович Положинський (* 28 травня 1972, Луцьк) — лідер гурту «Тартак», співак і шоумен.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска