Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Центр літературної освіти / Ростислав Семківа розкаже про Павла Загребельного, а Віра Балдинюк про Валерія Шевчука

Лекція «Романи Павла Загребельного: історія і пропаганда»

Видавець і літературознавець Ростислав Семків по-новому погляне на одного з найвідоміших українських романістів – Павла Загребельного.

Павло Загребельний – український письменник, Герой України, лауреат Державної премії СРСР, Шевченківської премії та ін. Автор майже 20-ти романів. Історичні романи принесли йому справжнє визнання і любов читачів. Серед найвідоміших творів письменника: «Диво» (1968), «Первоміст» (1972), «Смерть у Києві» (1973), «Євпраксія» (1975), «Роксолана» (1980), «Я, Богдан» (1983) та ін.

Загребельний з точки зору сучасності: ким він був насправді, як вплинув на український літпроцес та чому його творчість і досі гостро актуальна – відповіді на усі ці питання ви отримаєте на лекції Ростислава Семківа.

Лекція відбудеться у рамках лекторію »Ключові постаті української літератури: сучасний погляд».

Як взяти участь? 

Для участі в лекції обов’язково потрібно зареєструватися. Кожен слухач сплачує організаційний внесок – 50 грн. Кількість місць обмежена.

Де: Культурний центр видавництва «Смолоскип», вул. Межигірська, 21

Коли: 4 лютого, 19:00 год.

Лекція «Валерій Шевчук: письменник у башті зі слонової кістки»

Критик Віра Балдинюк по-новому погляне на майстра психологічної та готичної прози – Валерія Шевчука.

Валерій Шевчук – український письменник-шістдесятник, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко. Він вважається одним із фундаторів Житомирської прозової школи. У творчості Шевчука умовно можна виділити три основні напрямки: історична проза, твори, що відображають сучасне життя, літературознавчі праці.

Лекція відбудеться у рамках лекторію «Ключові постаті української літератури: сучасний погляд».

Як взяти участь? 

Для участі в лекції обов’язково потрібно зареєструватися. Кожен слухач сплачує організаційний внесок – 50 грн. Кількість місць обмежена.

Де: Культурний центр видавництва «Смолоскип», вул. Межигірська, 21

Коли: 6 лютого, 19:00

 
 

Додав nady 03 лютого 2014

Про автора

Мета Центру — розвиток літературної та книжкової сфер шляхом створення освітньої платформи для обміну досвідом, професійного зростання та комунікації учасників культурного процесу.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска