Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / Письменники і лікарі долучаються до допомоги постраждалим під час протестів

Письменники Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Курков, лікар, екс-міністр охорони здоров’я Василь Князевич започаткували благодійну програму «Гуманітарна солідарність». Її завдання – допомогти лікуванню і реабілітації постраждалих під час масових протестів, повідомив Радіо Свобода Андрій Курков.

«Головне завдання, в принципі, – збирати гроші і слідкувати, щоб ніхто з тих, хто постраждав під час протестів, не залишився поза увагою. Поза увагою медичною і поза увагою, якщо потрібно, юридичною», – каже Курков.

Посилаючись на звернення «Гуманітарної солідарності», Курков зазначив, що неприпустимими є загибель людей і той факт, що під час акцій протесту сотні активістів, випадкових громадян, журналістів і медиків, а також службовців МВС зазнали поранень.

«Сьогодні і для нас, і для всієї України найголовнішою є наша національна солідарність задля припинення кровопролиття та надання, насамперед, медичної допомоги всім постраждалим. Ми засуджуємо будь-яке насильство щодо потерпілих громадян та медиків, які надавали їм медичну допомогу. Ми заявляємо про неприпустимість перешкоджання медичним працівникам у здійсненні їх гуманітарної місії та професійних обов’язків», – заявляють ініціатори благодійної програми.

«Гуманітарна солідарність» збирає благодійні пожертвування для надання цільової адресної допомоги на лікування та реабілітацію всім постраждалих під час протестів. Організаційний, фінансовий і інформаційний супровід цієї ініціативи здійснюватиме Міжнародний фонд «Відродження».

Радіо Свобода

 
 

Додав nady 07 лютого 2014

Про автора

.

Автори пов'язані с новиною

Сергій Жадан , Андрій Курков , Оксана Забужко ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска