Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Тарас Шевченко / Лауреатами Шевченківської премії 2014 стали двоє львів’ян

Відразу двоє львів’ян до остаточного списку з п’яти претендентів на отримання Національної премії ім. Т. Шевченка. Для того, щоб офіційно стати лауреатами і отримати по 520 тис. грн, Ірині Гаюк та Любомиру Медведю залишилося дочекатися оприлюднення відповідного указу президента.

Комітет з Національної премії України ім. Тараса Шевченка 14 лютого затвердив остаточний список претендентів на здобуття Шевченківської премії 2014 року. Як повідомляє DT.ua з почиланням на представників комітету, з 11 претендентів, які пройшли третій тур відбору, вони відібрали п’ятьох. На момент публікації цієї замітки ZAXID.NET на офіційному сайті Шевченківського комітету ця інформація ще не була опублікована.

У номінації «Література»Мирослав Дочинець (Мукачеве), за романи "Криничар. Діярюіш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії" і "Горянин. Води господніх русел".

У номінації «Літературознавство і мистецтвознавство»Ірина Гаюк (Львів), за книгу "Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні".

У номінації «Музичне мистецтво»Людмила Монастирська (Київ), за виконання провідних партій в оперних виставах Національної опери України в сезонах 2009-2013.

У номінації «Образотворче мистецтво»Любомир Медвідь (Львів), за цикл художніх творів "Ремінісценції".

У номінації «Театральне мистецтво»Василь Василенко (Донецьк)  (диригент-постановник), Марія Курочкіна (режисер-постановник), Людмила Стрельцова (хормейстер-постановник), Василь Рябенький (художній керівник проекту), Тетяна Плеханова (співачка) - за оперу Ріхарда Вагнера "Летючий голландець" у Донецькому національному академічному театрі опери та балету ім. А.Солов'яненка.

Фінансовий розмір Шевченківської премії 2014 збільшений вдвічі, порівняно з минулим роком – до 520 тис. грн.

Офіційно лауреати Шевченківської премії будуть оголошені після оприлюднення відповідного указу президента України.

Джерело: 

ZAXID.NET

 
 

Додав nady 15 лютого 2014

Про автора

Він був сином мужика — і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком — і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком — і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим...

Автори пов'язані с новиною

Мирослав Дочинець

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска