Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Галереї Інформація

Автори / Юрій Журавель / Карикатури Журавля на Януковича і регіоналів спалили силовики

Неважливо, чи розчистять Майдан і розсадять всіх у тюрми, Україна вже не буде тією, якою була вчора. Про це Gazeta.ua розповів лідер гурту "От Вінта" і художник Юрій Журавель.Його виставка карикатур три тижні провисіла на Майдані, поки їх не спалили при штурмі 18 лютого силовики.

"Можливо, опозиція чи олігархи використовують майдан для звичайного "дворцового перевороту", але в будь-якому разі в Україні точно не буде Білорусі і давно вже не Росія, - вважає митець. - Народ активний, зрозумів, що для того, щоб жити у щасливій державі, варіант "моя хата скраю" не підходить. Ти маєш бути правителем у своїй державі і постійно нагадувати слугам закону, що вони дійсно слуги."

На думку автора карикатур на політиків, в Україні нині зароджується нова форма державного правління. 

"Може, це буде народне віче. Провладні партії чи опозиція нам не потрібні, бо нічого не вирішують. Ми кормимо свиней, яких потім навіть не зможемо зарізати і використати, як сало і м'ясо. Ніякої з них користі, лише можуть розподіляти наші ж кошти. Треба взятись за голову і самим розбудовувати нову державу. Це бачить і Європа, Америка, тому й бояться втручатися у процес," - додає Журавель.

За його словами, в Україні багато молодих людей, які сьогодні творять історію.

"Коли виступали на львівському студентському майдані у листопаді, це була окрема держава, все було налагоджено. За свої кошти студенти орендували сцену, звук, самі ж припаркували наш бус, розгрузили. Бачив намети, медпункти, які сформували студенти медуніверситету. Дивишся на це збоку, а нахрєна їм ці дорослі дебіли, які навіть по телевізору заяви нормальною українською мовою сказати не можуть, - пояснює митець. - Їх треба змітати вщент. Вся система скоро сама згниє і відпаде. Тому вона і тримається будь-якими способами. Майдан переможе. Навіть якщо його розженуть, то перемога буде пізніше. Політикам буде набагато гірше. Будемо про них згадувати хіба що, бо їх намалював Юрій Журавель."

Ольга БОГАЧЕВСЬКА, Gazeta.ua

 
 

Додав ceny bab 21 лютого 2014

Про автора

За словами самого музиканта, він народився по дорозі з Камінь-Каширська, що на Волині, до Овруча, що на Житомирщині. Батько – Журавель Григорій Васильович. Мати – Балик Галина Олександрівна. Батьки були військовими, тому сім'я часто переїжджала з місця на

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска