Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / “Ми вільно, на роботі і поза нею, спілкуємося російською мовою”, – російськомовні письменники Харкова просять Путіна піти геть

Більше 20-ти російськомовних письменників написали листа, в якому наголосили, що їхні права в Україні ніхто не утискає, тому вони не потребують військового захисту з боку Росії.

 

Зокрема звернення харківських письменників на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував кінокритик та публіцист Юрій Володарський.

 

“Ми російські письменники Харкова, хочемо, щоб були почуті і наші голоси: ми вільно, на роботі і поза нею, спілкуємося російською мовою, і з українськими колегами теж. У будь-якому разі питання мовного чи національного характеру не можуть бути приводом до військової інтервенції”, – наголошується у зверненні.

 

Крім того, російськомовні письменники Харкова зазначають, що вони громадяни України, і їм не потрібен військовий захист з боку іншої держави.

 

“Ми не бажаємо, щоб, прикриваючись риторикою про захист наших інтересів, інша держава вводила свої війська в наше місто і країну, піддавала небезпеці життя наших рідних і друзів. Все, що нам потрібно, – це мир і спокійне життя. І реальну загрозу цьому несе рішення Ради Федерації Росії і військове вторгнення”, – наголосили письменники.

 

Під зверненням підписалися:

Анастасія Афанасьєва, лауреат “Російської премії” і премії “ЛітератуРРентген”, шорт-лістер премії “Дебют”
Дмитро Дедюлін, поет, письменник
Олена Донська, письменник, педагог
Інна Захарова, поет, правозахисник
Андрій Клімов, письменник
Світлана Климов, письменник
Владислав Колчигін, поет
Олександр Кочарян, поет
Андрій Краснящих, співредактор літературного журналу “Союз Письменників”, шорт-лістер Премії Андрія Білого, премій “Нонконформізм”, ім. О. Генрі та ім. Данила Хармса, лонг-лістер “Російської премії”
Олександра Мкртчян, лонг-лістер “Російської премії”
Кирило Новиков, поет
Сергій Панкратов, письменник
Олег Петров, поет, письменник
Андрій Пічахчі, письменник, художник
Ірина Скачко, поет, журналіст
Юрій Соломко, шорт-лістер премії “ЛітератуРРентген”, лонг-лістер премії “Дебют” і “Російської премії”
Тетяна Положій, поет
Юрій Цаплін, співредактор літературного журналу “Союз Письменників”, лауреат республіканського фестивалю сучасного мистецтва “Культурні герої – 2002″
Світлана Шевчук, письменник
Віктор Шепелєв, письменник, програміст
Володимир Яськов, поет, перекладач

espreso.tv

 
 

Додав nady 03 березня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска