Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Юрій Макаров / Юрій Макаров у Майстер Класі прочитає лекцію про Тараса Шевченка

Журналіст, телеведучий, документаліст Юрій Макаров робить свою спробу переосмислення Тараса Шевченка. Лекція "Інший Шевченко — канон, маршрут, надія?" читалася у різних містах України у програмі "Відкритого Університету". Як вона прозвучить тепер, після перепрожитого, перепрошитого, перетвореного...

Юрій Макаров говорить про Шевченка, який "почав прориватися в широкий культурний простір на початку двохтисячних — молодого, гарного, модного чоловіка, улюбленця жінок і завсідника світських салонів". Новаторство та модерність Шевченка як художника, поета, митця. І, природно, про Шевченка сьогодні.

Лекція буде 10 березня о 19 годині в Домі освіти та культури «Майстер Клас» (м. Київ, Лаврська 16А).

Нагадуємо, за словами Оксани Забужко проект Юрія Макарова «Мій Шевченко» є одним із найкращих про Кобзаря.

Фільм «Мій Шевченко», який висунуто на Державну премію імені Тараса Шевченка, є нешаблонною спробою показати справжнього, живого Кобзаря, і при тому без втрат пошани й любові до нього. Протягом чотирисерійного документального фільму його творці (автори ідеї і сценарію Олександр Роднянський, Юрій Макаров, Олена Чекан, режисер Павло Овечкін, оператор Віталій Філіпов) ведуть глядача від невеличкої хати в Моринцях, де народився, до Чернечої гори біля Канева, де похований. Від загальновідомих фактів біографії нікуди не дінешся — однак авторам вдається знайти в кожному епізоді з життя Шевченка невідомий нюанс і подати це по-новому. Причому погляд авторів суголосний сприйняттю сучасної людини, бо він не лише об’єктивний, фактографічний, а й емоційний.

ІА ПРО

 
 

Додав nady 08 березня 2014

Про автора

Народився 1955 року в Болгарії в сім’ї емігрантів. З 1961 року в Києві. Закінчив Київський університет імені Т. Шевченка. За фахом перекладач з французької мови.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска