Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Василь Шкляр / Василь Шкляр завершив написання книги про "отаманшу Марусю"

Письменник Василь Шкляр завершив новий роман і розповів, коли в Україні з’явиться новий “Чорний Ворон” – такий, про якого він писав.

“Я поставив крапку у романі. Він лежить ще у комп’ютері, ще теплий”, – повідомив Василь Шкляр у ефірі Еспресо.TV.

Василь Шкляр розповів, що над романом “Маруся” він працював 5 років, найбільше часу пішло на пошуки історичних відомостей про головну героїню.

“Мені вдалося за 5 років, багато часу на пошуки витратив, адже про “Марусю” мало відомостей є. Олександра “Маруся” Соколовська увійшла в історію як українська Жанна Дарк”, – сказав він.

Також, письменник поділився враженнями, як його книга “Чорний ворон” (яка отримала Шевченківську премію від якої Шкляр відмовився), підтримувала революційний дух на Майдані.

“Мені було трохи моторошно, тому що книга виявилася передчуттям, але з іншого боку вона вчасно побачила світ і мені було приємно коли я бачив людей на Майдані з “Чорним вороном”. Була в Українському домі бібліотека, де читали “Чорного ворона”. Я ходив ночами на Майдан і підходили молоді хлопці і казали: “Пане Василю, йдіть додому, Ви все вже зробили, а ми тут за Вас постоїмо”, – розповів Шкляр.

І висловив упевненність, що на Майдані народилось покоління українців, які довершать українську революцію

“Мене запитували, коли з’явится серед сучасників “Чорний Ворон”. Я відповідав, що тяжко, бо на генному рівні нас винищували, але сподівався, що з новим поколінням такі люди з’являться і вони з’являються. Це покоління  (твердо кажу!) народилося і воно довершить українську революцію!”, – підкреслив Шкляр.

Всеукраїнська незалежна суспільно-громадська газета "Козацький край"

 
 

Додав ceny bab 22 травня 2014

Про автора

Народився на Черкащині, сьогодні живе у Києві. Працював головним редактором книжкового видавництва, журналістом, був у різних «гарячих» точках (Чечня, Абхазия, Карабах). Володіє вірменською мовою, захоплюється рибальством.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска