Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мова / У Криму діти зможуть вивчати українську мову за бажанням батьків

Правила вивчення мов в кримських школах, у тому числі української, будуть аналогічні тим, що застосовуються у всіх суб’єктах Російської Федерації: при зверненні батьків до керівництва освітнього закладу. Про це повідомив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв у ході свого візиту до Севастополя, відповідаючи на запитання місцевих жителів з ??приводу освіти.

“Щодо української мови: будуть використані ті ж механізми, як і в інших суб’єктах. Якщо є потреба вивчати білоруську, польську, українську мови, тоді батьки звертаються до керівництва школи”, – роз’яснив Медведєв.

За його словами, йдеться про місця компактного проживання громадян відповідних національностей.

Крім того, жителі Севастополя просили прем’єра не допустити ліквідації Інституту банківської справи, який раніше перебував під контролем Нацбанку України. Присутні просили залишити інститут і перевести його в управління Центробанку. На це Медведєв зауважив, що в рамках ЦБ РФ немає ніяких освітніх інститутів.

“Перевіримо, подивимося. Справа не у вашому університеті. Багато в Росії університетів, але не всі відповідають стандарту. Ми оптимізуємо систему освіти в країні в цілому”, – пояснив він.

События Крыма

 
 

Додав nady 26 травня 2014

Про автора

Мовні питання та мовознавство.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска