Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / У Дніпропетровську презентували проект пам’ятника Небесній сотні

У Дніпропетровську презентували проект пам’ятника Небесній сотні, який пропонують встановити на місці демонтованого пам’ятника Леніну на центральній площі міста. Цей проект переміг у конкурсі, який проводився під егідою Спілки архітекторів серед студентів Придніпровської академії будівництва та архітектури.

За словами автора проекту-переможця Всеволода Зарічного, його ініціатива передбачає глобальну реконструкцію усієї центральній площі міста, яка мала назву імені Леніна, а зараз перейменована на Героїв Майдану.

Як зазначив студент, ідея монументу проста і може вплестися у загальну концепцію подальшої перебудови площі. Монумент матиме вигляд «басейну» висотою в 40 сантиметрів й діаметром 15 метрів, обрамленого гранітом. Шар води буде невеликим, всього пару міліметрів у глибину. Основне завдання рідини – це відображення неба, що надаватиме конструкції особливого символізму. По колу усередині «басейну» будуть викарбувані імена загиблих на Майдані. Вночі вони будуть підсвічуватися.

Автор каже: конструкція «басейну» також зручна для покладання квітів по всьому діаметру, це надасть композиції вигляд українського вінка.

«Я вважаю, що пам'ятник Небесної Сотні, а також усім учасникам Майдану має бути сконструйований якомога швидше, інакше все це загубиться у бюрократичних кабінетах», – зазначає Зарічний.

30 квітня у Дніпропетровську презентували новостворену стіну пам’яті Героїв Небесної сотні. 60-метровий стенд створили зусиллями громади: професійні художники та всі охочі брали участь у розписуванні поверхні, потім на стенд прикріпили більше сотні фотографій людей, загиблих на столичних барикадах.

Радіо Свобода

 
 

Додав nady 03 червня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска