Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / # Євромайдан / "Майдан" Лозниці вийде в український прокат у липні

24 липня 2014 в національний прокат виходить документальний епос про громадянської революції в Україні - "Майдан" Сергія Лозниці. Світова прем'єра картини відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні.

Показ "Майдану" став спеціальною подією в Каннах. Підвищений інтерес до фільму активно демонструвала світова преса, включаючи російську. Режисер, тим не менш, відмовив у інтерв'ю журналістам з Росії, аргументувавши свою позицію інформаційною війною, яка ведеться проти України.
Після прем'єри в Каннах картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах.

Сергій Лозниця - багаторазовий учасник Каннського кінофестивалю. За свій фільм "У тумані" він отримав премію Міжнародної федерації кінопреси ФІПРЕССІ в Каннах і гран-прі кінофестивалю "Дзеркало" їм. А.Тарковского. Його дебютний ігровий фільм "Щастя моє" номінувався на Золоту пальмову гілку Канського кінофестивалю і отримала приз за режисуру на Кінотаврі.

"Вперше за свою досить довгу кар'єру режисера-документаліста я став стежити за подіями реального життя, які розгорталися переді мною. Моя мета - перенести глядача на Майдан і показати йому 90 днів революції" - сказав режисер в інтерв'ю радіо "Свобода". Відклавши всі поточні проекти, Лозниця приступив до створення свого фільму "Майдан" у грудні 2013 року, після перших протестних акцій на Майдані Незалежності.

Зйомки тривали до 22 лютого 2014. Під час роботи над картиною команда операторів фільму, Сергій Стеценко і Михайло Елчев, не раз опинялися в самому центрі вуличних бойових дій.

"Майдан" - масштабне документальне полотно, головним героєм якого стає збірний образ українського народу, який став міфічною силою і змінив хід історії.

Українська прем'єра "Майдану" відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі. У широкому прокаті фільм представить компанія Arthouse Traffic, картина вийде на екранах українських кінотеатрів 24 липня.

Gazeta.ua

 
 

Додав nady 17 червня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска