Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Гурт Фолькнери Утня 5,20 Mb
Гурт Фолькнери Весільна (2010 р.) 2,73 Mb
Потік Афіші MP3 Інформація

Автори / Гурт Фолькнери / Привиди і кохання у новому кліпі Фолькнерів «Карчата» (+відео)

Фрі-фолк гурт ФОЛЬКНЕРИ зняв кліп на пісню «Карчата» − містичну історію про кохання, що може бути даром і мукою, приносити смерть і відродженя. Архаїчна назва пісні про «вороння», «чорних птахів» і ворожіння на Івана Купала сплелася із образами привидів у яблуневому саду і їх напруженого чаювання серед похмурого осіннього дня.

 «Це історія про двох дівчат, − розповідає режисер Оксана Казьміна. – За життя вони були подругами, які закохалися в одного і того ж юнака. Під час чаювання у яблуневому саду вони отруїли одна одну, та їх привиди так і залишилися жити у цьому саду. Кожного днявпродовж багатьох роківвони заново проживають один і той самий день…»

Головні ролі у кліпі грають учасниці гурту Ярина Квітка та Юлія Совершенна. Вони чаюють у саду, сидячи одна навпроти одної за столом із сервізом. Наливають одна одній напій, пар іде з чашок, але дівчата не наважуються взяти їх. Раптом моторошні образи і вдаваний спокій змінюються на жах. Подруги біжать, продираючись через старі яблуневі гілки, кущі і суху траву. Падають на брудну землю, піднімаються, намагаються вхопити одна одну. Біганина темними лабіринтами старого саду могла б продовжуватись вічність. Та історія має світлий кінець.

«…Одного холодного осіннього дня дещо відбулося – привиди зникли. Гонитва припинилася – з темних лабіринтів дівчата раптом вибіглиу чисте поле. Вдалині вони побачилисилует чоловіка і, взявшись за руки, пішлидо нього.»

ФОЛЬКНЕРИ, «Карчата» 

Відео знімали восени 2013 року у яблуневому саду поблизу Києва. Без містики на самому знімальному майданчику не обійшлося.

«Під час зйомок кліпу сонце було не знами, − розповідає Ярина Квітка. –Коли нам не треба було сонця, вони виходило,і навпаки.Лише вітер перебував із режисером на одній хвилі, адже як тільки починалися зйомки, він набирав обертів і сильно дув, а в перервах вщухав.

Перший день зйомок мало не зірвався – проспала дівчинка-водій і все пішло шкереберть із затримкоюна 3 години.Ще ми знімали перепелиць, але так і не зняли вони зникли. Тобто залізли кудись і дві години шукання були марними. Також ми купували хробаків для зйомок, але вони всі поздихали. Проте, ми сподіваємося, нам таки вдалося зробити відео цікавим і передати настрій пісні.»

Костюми для кліпу створила Аня Палій, над мейкапом та зачісками працювала Ася Сутягіна, знімавпривидів оператор Валерій Мішиєв. Чудові зйомки стали можливими завдяки фінансовій підтримці Obreey, Сергію Міхаелю з Лондона, Яреку Форналу з Польщі і всім, хто підтримав на «Великій ідеї», за що ФОЛЬКНЕРИ безмежно вдячні. Пісню «Карчата» можна почути на дебютному альбомі ФОЛЬКНЕРІВ «Корисні речі», вільному для прослуховування на сайті.

Довідка:

ФОЛЬКНЕРИ – український гурт, заснований у 2009 році. Учасники Фолькнерів – мандрівні музиканти, які подорожують по країні та світу на велосипедах, збираючи автентичні пісні. Далі вони «реінкарнують» їх, надаючи оригінальногозвучання, або, як хтось каже, «партачать». Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики, називаючи усе це «фрі-фолком».

Учасники:

  • Володимир Муляр (ударні, губна гармошка, гітара, бек-вокал)
  • Ярина Квітка(вокал, колісна ліра)
  • Юля Совершенна (вокал, барабан)
  • Дмитро Сорокін (гітара, бас-гітара)
  • Святослав Силенко(бандура, клавішні, сопілка)

 
 

Додав ceny bab 19 червня 2014

Про автора

Етно-гурт "Фолькнери"- це креативні молоді люди, що відтворюють українську автентичну пісню у вільній обробці. Засновані в 2009 році "послідовниками В.Фолкнера" , а тепер ще й чоловіком і двужиною Вовчиком Муляром та Яриною Квіткою. До них зараз приєднала

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска