Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / Квіти також мають очі. В Одесі відбулася світова прем’єра фільму Олеся Саніна “Поводир”

У рамках Одеського міжнародного кінофестивалю відбулася прем’єра фільму Олеся Саніна “Поводир”. Режисер почав знімати стрічку ще десять років тому, проте проблеми із фінансуванням не дозволили йому закінчити картину. Фільм був закнічений у листопаді 2013, проте через події в країні так і не вийшов на екрани.

Утім, як це буває із творами мистецтва, неймовірним чином стрічка перегукується саме із сьогоднішніми подіями.

Історія американського хлопчика, який опиняється в Україні, втрачає батька та стає свідком винищеня кобзарів у 1934 році добре знята та добре розіграна. 

У головних ролях – Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін та Джамала. Також у фільмі зіграли близько 200 незрячих акторів, більшість із них - музиканти. Композитор Алла Загайкевич вважає, що картина є спробою «зламати стереотипи шароварщини, позбутися негативних шаблонів української культури». І, звичайно, картина чи не вперше відверто говорить про те, що досі заховано в архівах КДБ.  

Санін не переобтяжує стрічку зайвими натуралістичними подробицями, а їх у фільмі про часи голодомору та репресій не бракує. Проте і шкодувати глядача він не планує. 

У фільмі, безперечно, є елементи поетичного кіно, такого милого Саніну, проте у картині є всі елементи жанрового фільму: дуже міцний та динамічний сюжет, без проколів і провисань.

Прем’єра картини відбулася при переповненому залі Фестивального палацу. Зал декілька разів вибухав оплесками. Особливо гучні дісталися Сергію Жадану у кількасекундній ролі харківського поета. Так само у крихітній ролі з’явився і Олександ Ірванець, один із авторів сценарію.

Прем’єру відвідав міністр культури Євген Ніщук, який пообіцяв, що на українське кіно гроші знайдуться. Або в Україні, або десь у світі.

Нажаль, програма була побудована таким дивним чином, що конкурсні короткометражки показували у той самий час, що і “Поводир”. Так що тій частині публіки, яка цікавилась саме українським кіно, довелося робити непростий вибір.

Також варто зауважити, що "Поводир" бере участь відразу у двох конкурсах: у міжнародному та українському. Більшість пророкує йому головний фестивальний приз.

А на широкі екрани стрічка має вийти у вересні. Її дитрибутором має стати компанія «B&H Film Distribution».

Zaхid.net

 

 
 

Додав nady 18 липня 2014

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози. Живе і працює в&nb

Автори пов'язані с новиною

Олександр Ірванець

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска