Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Мирослав Слабошпицький / Фільм «Плем'я» отримав «Золотий абрикос»

Переможцем 11-го міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос" став фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького "Плем'я".

Журі 11-го "Золотого абрикоса" під головуванням директора Римського міжнародного фестивалю Марко Мюллера вручило гран-прі картині М.Слабошпицького, вибравши його з 12 конкурсних фільмів.

Картина розповідає про життя вихованців інтернату для глухонімих підлітків. У центрі оповідання - вихованець інтернату, новачок Сергій, який стає частиною інтернетівської кримінальної структури "Плем'я". Фільм знятий на мові глухонімих, у ньому знялися глухонімі актори. Світова прем'єра "Племені" пройшла в травні на Канському фестивалі, де картина брала участь в конкурсі програми "Тиждень критики" і стала переможцем у цій програмі, а також завоювала приз "Одкровення".

В основному конкурсі брали участь картини з США, Греції, Великобританії, Бразилії, Румунії, Німеччини, Італії.

Переможцем конкурсу документального кіно стала стрічка італійського режисера Джованні Донфранческо "Кам'яна ріка". Кращим фільмом програми "Вірменська панорама" став "Теванік" Дживан Аветисян.

Фестиваль проходив в Єревані з 13 липня. Перша нагорода була вручена вже на церемонії відкриття фестивалю - спеціальний приз "Золотого абрикоса" отримав корейський режисер Кім Кі-Дук. Ретроспектива його робіт пройшла в рамках "Золотого абрикоса".

Джерело: Інтерфакс-Україна

 
 

Додав nady 23 липня 2014

Про автора

Народився 17 жовтня 1974 року в сім’ї українського письменника та літературознавця Михайла Слабошпицького. Закінчив КДІТМ ім. Карпенка–Карого. Працював репортером кримінальної хроніки, режисером програм при МНС, на кіностудіях Довженка і «Ленфильм».

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска