Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль КіноЛев / Фестиваль скасовано

"КіноЛев", який мав відбутися із 22 по 24 серпня, скасовано. "Вперше за останні роки не відбудеться "КіноЛев". Всі ми, всупереч нашим мріям, стаємо учасниками війни уяви. Свято кіно переноситься до кінця війни", - йдеться у повідомленні засновника фестивалю Музею ідей.

Натомість організатори пропонують у традиційні для "КіноЛева" дні, а саме 22-24 серпня подивитися фільми Чарлі Чапліна.

"Ми мовчки дивитимемось на Великого Оптиміста Чарльза Спенсера Чапліна. Хто не на фронті заходьте - помовчимо і повчимось", - йдеться у повідомленні.

"КіноЛев" - щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно, який проходить у Львові, заснований у 2006 році. Щороку до фестивальної програми входили перегляд молодого українського кіно, ретроспективна програма режисера-патрона (у різні роки ним були Інгмар Бергман, Федеріко Фелліні, Франсуа Трюффо, Сергій Параджанов, Андрій Тарковський).

Фестиваль займався озвучуванням світової класики українською мовою. Також два роки поспіль для наймолодших глядачів була створена програма "КіноЛевчик".

Останнім часом фестиваль будував програму довкола якоїсь однієї теми, досліджуючи її з різних точок зору. Зокрема однією з них була тема пропаганди, в рамках якої був презентований фільм Чапліна "Великий диктор". Як виявилося, і сама тема, і стрічка геніального Німого виявилися актуальними.

zaxid.net

 
 

Додав nady 25 липня 2014

Про автора

Шановні художники, режисери, музиканти, поети, письменники – творці мистецтва і його поціновувачі! Я, Олесь Дзиндра, засновник та фундатор Музею Ідей у Львові.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска