Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Антін Мухарський Слава Україні (2012 р.) 7.59 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Антін Мухарський / Від «Жлобології» – до «(Р)еволюції духу»

Свідчення очевидців, близько двохсот фотографій, есеї, репродукції та революційні вірші зібрали під однією обкладинкою творці альманаху «Майдан. (Р)еволюція духу». За задумом, альманах – це тільки початок великого проекту про Майдан, який має стати аргументованою відповіддю на російську пропаганду. Вже зняли короткометражний фільм, планується проведення фотовиставки, створення циклу телепрограм про учасників революції, а на їхній основі – і повнометражної стрічки про події, що тривали в Україні з листопада по лютий.

Альманах «Майдан. (Р)еволюція духу» має присвяту «народові України». Автор ідеї проекту Антін Мухарський каже, що продав свою квартиру для того, аби однойменний альманах побачив світ. За його словами, підготовка зайняла чотири місяці майже цілодобової роботи. До створення видання долучилися кількадесят митців, журналістів, культурних та громадських діячів, зокрема, Сергій Жадан, Влад Троїцький, Олекса Манн, Мустафа Найєм, сотник Парасюк та багато інших.

Мухарський зазначає: «Цей проект – контрпропагандистський. Ми ставимо перед собою чітке завдання – створити його, як це було на Майдані, на принципах громадської ініціативи, тому що держава цим не опікується. Електронна версія планується, вона буде українською мовою. Думаю, що найближчим часом, можливо, навіть впродовж тижня-двох, ми віддаємо книжку на англійський переклад, потім – німецький, потім – польський і так далі. Тобто вона створена дійсно для світового мистецького простору».

Ця книжка – не тільки для Заходу, який до трагедії зі збитим літаком майже перестав звертати увагу на те, що в Україні на передовій гинуть люди, це також і нагадування для українських читачів про те, для чого люди виходили на Майдан, переконаний автор обкладинки альманаху художник-ілюстратор Андрій Єрмоленко.

«Ми можемо сказати однозначно, що ця революція відбулася без ватажків. Це була реально народна революція, хоча я б не назвав її демократичною. І це – проти експансії Росії, навіть питання про Європу тоді не стояло», – вважає він.

На зміну «пацанчіка з півасіком» приходить новий образ українця – видавець

«Майдан. (Р)еволюція духу» – це другий великий проект Мухарського спільно з видавництвом «Наш формат», розповідає видавець Владислав Кириченко. Перший – альманах «Жлобологія», де викривалась проблема заміни справжніх людських цінностей на тваринні. І от Майдан як, у певному сенсі, критична ситуація створює нові цінності, на зміну «пацанчіка з півасіком» з’являється новий образ українця, вважає Кириченко.

«Люди, які рік тому бігали від армії, вважали, що служити в українській армії – це нонсенс, лузерство, це для рагулів і селян, сьогодні тисячами – після Майдану – ідуть в українське військо, захищати державу від зовнішньої агресії і загрози сепаратизму», – зауважує він.

За словами видавця, це й намагалися зафіксувати в альманасі. Презентація видання відбудеться на Майдані у четвер, 24 липня. Пізніше планують видати, окрім кольорового альманаху, також чорно-білу книжку для читання, яка міститиме менше ілюстрацій і тому буде дешевшою для покупців. Виручені кошти від продажу видань організатори проекту обіцяють пустити на його подальшу реалізацію.

Анастасія Московичова, Радіо Свобода

 
 

Додав nady 28 липня 2014

Про автора

Антон Дмитрович Мухарський (творчий псевдонім Антін Мухарський) народився 14 листопада 1968 року в місті Києві в родині творчої ітелігенції.

Автори пов'язані с новиною

Андрій Єрмоленко

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска