Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Проект Тиждень актуального мистецтва / Тиждень актуального мистецтва потрапив до проектів «Взаєморозуміння»

Експертна рада програми «Взаєморозуміння», яка існує при Міністерстві культури України, визначила та рекомендувала до реалізації 27 культурно-мистецьких проектів. Серед них - львівський Тиждень актуального мистецтва, цьогорічна тема якого - «Ментальні війни».

За задумом проекту «Взаєморозуміння», який має сприяти налагодженню суспільного діалогу засобами мистецтва, обміну творчим досвідом між митцями різних регіонів України, охопив більшість регіонів України: від Івано-Франківська, Львова та Чернігова до Донецька, Харкова та Дніпропетровська. 

Тематика самих проектів-переможців є досить широкою: практикуми, семінари, презентації національних костюмів, форуми творчої молоді, представлені і сучасні проекти – драматичні фестивалі, мистецькі акції. Знайшли відображення і актуальні нині культурно-мистецькі проекти у контексті військової тематики. Серед них – проект з Хмельниччини «Мистецтво наша зброя», Київський «Між революцією і війною» та інші.

Проекти буде реалізовано відповідно до наказів Мінкультури України від 06.06.2014 № 439 «Про культурно-мистецькі проекти під загальною назвою «Взаєморозуміння» та від 17.07.2014 № 564 «Про Експертну раду з розгляду та визначення культурно-мистецьких проектів під загальною назвою «Взаєморозуміння».

Ознайомитися із детальним списком відібраних культурно-мистецьких проектів можна на офіційному сайті Мінкульту.

 Відбудеться бієнале contemporary art Тиждень актуального мистецтва із 29 серпня до 7 вересня у Львові. У зв'язку із ситуацією у нашій країні та світі темою цьогорічного «Тижня» стануть «Ментальні війни».

На бієнале українські та іноземні митці осмислюватимуть складні проблеми, ситуації, події що генеруються та вкорінюються у свідомості в результаті війни Дійсного та Ментального. Про це повідомив організатор ТАМу мистецьке об’єднання «Дзиґа».

Катерина Сліпченко, zahid.net

 
 

Додав nady 04 серпня 2014

Про автора

Проект містить перформанси, інсталяції, проекти «нових медіа», відео, кінопокази, круглі столи, лекції, дискусії та майстер-класи, які розподілені на три блоки: «Авторські проекти», «Дні Мистецтва Перформанс у Львові»

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска