Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Ше.Fest / Наступного тижня пройде перший до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

16-17 серпня на Батьківщині Тараса Шевченка – в  с. Моринці Звенигородського району Черкаської області – відбудеться Перший всеукраїнський фестиваль до 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка «Ше.Fest».

У програмі дводенного фестивалю: музичні виконавці, «просвітницька» галявина, мистецькі перформанси, майстер-класи з різних галузей народного господарства, театральні постановки, фільми про Тараса Шевченка,  програма для дітей, українські народні танці, ярмарок, екскурсії та наметове містечко.

Пісні на слова Шевченка виконуватимуть Тінь Сонця, Веремій, Шпилясті Кобзарі, Транс-формер, Фолькнери,  Хочу ЩЕ!, Друже Музико, PoliКарп, PIANO, Теорія Простору, Х.О. (Христина Халімонова), CANFLY, АПОКРИФ та інші.

Лекції про Кобзаря читатимуть: актори Ірма Вітовська (серіал «Леся + Рома», фільми «Залізна сотня», «Богдан-Зиновій Хмельницький») та Дмитро Лінартович (фільм «Той, хто пройшов крізь вогонь»); лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк; казкар Сашко Лірник; поетеса Анастасія Дмитрук (авторка віршу «Никогда мы не будем братьями», що став символом Євромайдану); художник, арт-директор «Українського Тижня» Андрій Єрмоленко; співробітники Національного музею Тараса Шевченка в Києві й Національного музею-садиби Тараса Шевченка в с. Моринці та інші. Окрім того, на гостей фестивалю чекають поетичні батли та театральне прочитання «Кобзаря».

На фестивалі проводитимуться майстер-класи з малювання, різноманітні мистецькі перформанси та виставка картин художника Андрія Єрмоленка.

На любителів театру чекають постановки про життя та творчість Шевченка: рок-опера «Міф» (театральна трупа  історичного факультету КНУ ім. Т.Шевченка) та вистава «Живий Шевченко» (автор сценарію – Галина Яблонська).

Також пройдуть покази документальних і художніх фільмів, відеоматеріалів і короткометражок ХХ і ХХІ ст.

На галявині «Машина часу» відбуватимуться майстер-класи з різних галузей народного мистецтва (гончарство, соломоплетіння, ліщиноплетіння, ковальська справа, бондарство та ін.), українських народних танців і співів, заплітання коси та вистригання джури.

На території фестивалю працюватиме народний ярмарок, де гості зможуть придбати сувеніри з символікою образу Тараса Шевченка. На маленьких гостей чекають народні ігри, хороводи, розповіді казок від Сашка Лірника та багато іншого.

Гості Ше.Festу зможуть відвідати село Моринці, де Тарас Шевченко провів перший рік свого життя; село Шевченкове, в якому зростав, здобував першу освіту, де поховані його батьки; село Будище, де письменник козачкував у маєтку пана Енгельгарда.

Фестиваль – благодійний: на ньому пройде аукціон із продажу картин та збір коштів на підтримку військовослужбовців в зоні АТО, а саме – на придбання тепловізора для черкаських військових, які проходять службу в прикордонній заставі Свердловського району Луганської області.

Організаторизаходу: Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль» (soli.com.ua), Молодіжна громадська організація «Мистецька Платформа» (artplatform.org.ua), Моринська сільська рада Звенигородського району Черкаської області (moryntci.com.ua), Мегамарш у вишиванках (megamarsh.in.ua), Мистецьке обєднання «Глечик».

Територія вільна від алкоголю!

Вхід – вільний.

Слідкуйте за оновлннями: на офіційному сайті фестивалю shefest.org.ua

Також читайте всі новинки про фестиваль на наших офіційних пабліках у соцмережах:

- http://vk.com/shefest
- https://www.facebook.com/she.fest?fref=ts

Програма

16 серпня (субота)

Музична сцена

Ведучі: Юрко Шивала та Аліна Довженко

18:00 – 18:20 – CANFLY
18:20 – 19:00 – PoliКарп
19:00 – 19:30 – Фолькнери
19:30 – 20:10 – Друже Музико
20:10 – 20:40 – Трансформер
20:40 – 21:10 – Шпилясті Кобзарі
21:10 – 22:00 – Веремій

«Просвітницька» галявина

Ведуча: Злата-Зоряна Паламарчук

Поети: Анна Малігон, Павло Коробчук, Келя Ликеренко, Дмитро Лазуткін, Світлана Поваляєва, Олег Коцарєв, Злата-Зоряна Паламарчук, Іванна Кобєлєва, Аліна Довженко, Заза Пауалішвілі.

12:30-13:00 – дует Григорія Лук’яненка (гурт «Рутенія») та Володимира Самайди  (бард, хор «Чумаки») з героїчними піснями (акустичний виступ).

Лектори:

13:00-13:30  –  Мирон Гордійчук (старший науковий співробітник Національного музею Тараса Шевченка) про Тараса Шевченка і його погляд на історію України.
13:30-14:00  –  Ірма Вітовська (акторка, серіал «Леся + Рома», фільми «Залізна сотня», «Богдан-Зиновій Хмельницький», грає в Молодому театрі)  з лекцією про Тараса Шевченка.

14:00-14:30 – Сашко Лірник (казкар-лірник, сценарист, актор, телеведучий) про сприймання «Кобзаря» дітьми.

14:30-15:00 – Сергій Василюк (лідер гурту «Тінь Сонця») з лекцією «Тарас Шевченко та його послідовники»

Театральне читання «Кобзаря»:

15:00-15:30 –  Дмитро Лінартович (актор театру та кіно, головний герой фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь»);

15:30-16:00  – Олександр Ліщенко (народний декламатор).

Театральні постановки

16:00 – 18:00 – «Живий Шевченко», автор сценарію – відома українська акторка, громадська діячка, художній керівник Героїчного театру «Пам’ять» Галина Яблонська

 

17 серпня (неділя)

Музична сцена

Ведучі: Юрко Шивала та Аліна Довженко

16:00 – 18:00 – рок-опера «Міф»
18:00 – 18:30 – Теорія простору
18:30 – 19:00 – PIANO
19:30 – 20:00 – реп-гурт «Апокриф»
20:00 – 20:30 – Х.О. (Христина Халімонова) 
20:30 – 21:00 – Колір Ночі
21:30 – 21:30 – Хочу ЩЕ!
21:30 – 22:00 – Тінь Сонця

 «Просвітницька» галявина

Ведуча: Злата-Зоряна Паламарчук

Поети: Анна Малігон, Павло Коробчук, Келя Ликеренко, Дмитро Лазуткін, Світлана Поваляєва, Олег Коцарєв, Злата-Зоряна Паламарчук, Іванна Кобєлєва, Аліна Довженко, Заза Пауалішвілі.

Лектори:

13:00-13:30  –  Тетяна Калініна (старший науковий співробітник Національного музею Тараса Шевченка) про ровесників: Тараса Шевченка і Михайла Лермонтова.

13:30-14:00  – Дмитро Лінартович  (актор театру та кіно, головний герой фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь») про те, як правильно розставляти акценти при читанні поезії Шевченка.

14:00-14:30 – Анастасія Дмитрук (поетеса, авторка віршів «Никогда мы не будем братьями», «Верните нам наше небо», що стали символом Євромайдану та мають понад два мільйони переглядів на Ютубі ) про те, що «Никогда мы не будем братьями».

14:30-15:00 – Андрій Єрмоленко (художник, арт-директор «Українського Тижня», автор серії робіт  «Мама Анархія» та «Шевченкіана») про малювання в умовах війни та роль митця в переломні моменти історії.

Театральне читання «Кобзаря»:

15:00-15:30 –  Артур Пісковський (актор, співак, ведучий, музикант, разом з Юрієм Старчеводом виконали пісню «Україна Єдина» на підтримку українських військових та єдності Української держави);

15:30-16:00 – Олександр Ліщенко (народний декламатор).

Театральні постановки

16:00 – 18:00 – рок-опера «Міф» (авторський мюзикл, створений зусиллями студентів історичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка та Національного Музею Тараса Шевченка). Режисер: Олександра Ластівка, автор ідеї – Мирон Гордійчук.

 

А також (протягом двох днів):

Показ фільмів (23:00 – 05:00)*

*За підтримки Національного Центру Олександра Довженка

«Тарас Шевченко», режисер Петро Чардинін (1926);

«Тарас Шевченко», режисер Ігор Савченко (1951);

«Сон», режисер Володимир Денисенко (1964);

«Наймичка», режисери Ірина Молостова, Василь Лапокниш (1963);

«Тарас Шевченко. Спадщина. Надії», режисер Леонід Анічкін (1994-1995);

«Дві долі», режисер Борис Квашнєв (2007);

«Тарас Шевченко. ІDентифікація», режисер Сергій Проскурня (2014).

**фільми також показуватимуться протягом двох днів в будинку культури с. Моринці

«Машина часу»*

*Територія майстер-класів

Майстер-класи із народного мистецтва:

-      гончарства;

-      соломоплетіння;

-      ліщиноплетіння;

-      ковальська справа;

-      бондарство та ін.

На території майстер-класів працюватиме народний ярмарок, де гості матимуть можливість придбати сувеніри із символікою образу Тараса Шевченка.

Майстер-класи з традиційного мистецтва:

-      українські народні танці;

-      співи;

-      заплітання коси;

-      демонстрація одягу шевченківського часу;

-      вистигання джури

Мистецькі інсталяції

-           проведення майстер-класів з малювання з Андрієм Єрмоленком, Оксаною Федько та Мистецькою сотнею Майдану;

-           виставка картин Андрія Єрмоленка на «шевченківську» тематику;

-           «Спільний Шевченко» - мистецька інсталяція (збирання з маленьких малюнків портрета Тараса Шевченка);

-           «Шевченкові стовпи» - мистецький перформанс

Аукціон картин по збору коштів на армію*

*список картин, виставлених на аукціон, уточнюється

*** в програмі будуть зміни та доповнення

 
 

Додав nady 05 серпня 2014

Про автора

На вас чекає: - музична сцена (Тінь Сонця, Веремій, Шпилясті Кобзарі (+Джусь), Трансформер, Колір Ночі, Х.О. (Христина Халімонова), Рутенія, Хочу ЩЕ!, Друже музико, Фолькнери, Теорія простору, Піано, CANFLY, Полікарп та інші).

Автори пов'язані с новиною

Андрій Єрмоленко , Дмитро Лазуткін , Світлана Поваляєва , Тінь сонця , Друже Музико , Гурт Веремій ,

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска