Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Інформація

Автори / Олег Сенцов / У Москві відбудеться акція на підтримку Сенцова

У неділю, 31 серпня, в центрі творчих індустрій "Фабрика" в Москві пройде вечір солідарності з заарештованими режисером Олегом Сенцовим і активістом-антифашистом Олександром Кольченком, повідомляє Slon.ru.

На вечорі будуть показані документальний фільм про Олександра Кольченка "Вигаданий вирок" і фільм Олега Сенцова "Гамер". Перед показом виступить кінокритик, оглядач "Нової газети" Лариса Малюкова. Завершить вечір концерт групи "Аркадій Коц".

Нагадаємо, в травні 2014 року в Криму були затримані четверо молодих людей, яким незабаром пред'явили звинувачення в тероризмі і незаконному обороті зброї. Серед них - режисер Олег Сенцов, активіст "Автомайдану" і автор фільму "Гамер", і громадський активіст і антифашист Олександр Кольченко. Мосміськсуд до 11 жовтня залишив Сенцова під вартою.

Раніше на захист Сенцова виступили багато російських та європейських кінематографістів, серед яких режисери Олександр Сокуров, Борис Хлєбніков, Кирило Серебренников, Педро Альмодовар, Акі Каурісмякі, Кен Лоуч, Майк Лі, Бертран Таверньє, Кшиштоф Зануссі, Вім Вендерс. Навіть Нікіта Міхалков зі сцени ММКФ попросив російську владу звільнити Олега Сенцова.

Нагадаємо, що з нагоди Дня Незалежності президент України Петро Порошенко нагородив режисера орденом "За мужність".

gazeta.ua

 
 

Додав nady 26 серпня 2014

Про автора

Живе у Сімферополі. 1993–1998: Навчався в Київському національному економічному університеті. Росіянин за походженням. Громадський активіст. Сприяв поверненню український військовиків з Криму до України.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска