Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / Скіфське золото поки залишається у Амстердамі

Виставка "Крим: золото і секрети Чорного моря" у музеї Алларда Пірсона у Нідерландах закінчується 30 вересня. Після цього 500 стародавніх артефактів із золота та дорогоцінного каміння мали б повернутися у музеї, які надали їх для експонування. Проте музей вирішив відкласти повернення колекції.

"Нещодавно музей Алларда Пірсона зіткнувся з претензіями з Криму і з Києва стосовно об'єктів з виставки "Крим: Золото та секрети від Чорного моря", - йдеться у офіційній заяві Амстердамського музею, надісланій Gazeta.ua.

"На основі договору позики чотири музеї в Криму вважають, що  об'єкти, які вони надали, повинні бути повернуті їм після того, як виставка закінчується. Міністерство культури України, однак, стверджує, що ці об'єкти є державною власністю і мають бути повернені у Київ." У заяві також сказано, що музей залучив фахівців для правового аналізу ситуації, але наразі не вирішив, кому саме передасть експонати.

У музеї в Амстердамі запевняють, що до того часу спірні об'єкти будуть надійно зберігатися у них. Виставка мала тривати до 1 червня. Її продовжили через те, що тепер незрозуміло, куди саме мають повернутися коштовності.

Gazeta.ua

 
 

Додав nady 28 серпня 2014

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска