Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Товари Інформація

Автори / Українські мультфільми / Перший український повнометражний мультфільм «Бабай» вийшов у прокат

Перший за часів незалежності український повнометражний мультфільм «Бабай» вийшов у прокат. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно.

Прокат стартував вчора, 18 грудня. Стрічка вийшла на майже 100 екранах. З кожного проданого квитка одну гривню спрямують на потреби дітей переселенців.

Класична мальована анімація, 70-хвилинний мультфільм «Бабай» є компіляцією різних казок, які автори переповідають із гумором.

Його профінансувало Держкіно на 100% (7 млн. 99 тис. грн.), виробництво стартувало ще 2007 року. Фільм заморозили через недофінансування, та 2011 року між Держкіно і «Укранімафільм» підписали додаткову угоду, і проект перезапустили з новим режисером (Мариною Медвідь) і новою командою.

Ролі в ньому озвучували відомі актори театру і кіно: Остап Ступка, Ірма Вітовська, Борис Георгієвський, Володимир Данилець, Мирослав Кувалдін. Діалоги корегувала письменниця Софія Андрухович, надаючи їм більш автентичного і сучасного вигляду.

Як зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, «вихід цього анімаційного фільму є дуже важливим для українського кіно, особливо в сучасних умовах кризи і війни на Сході: незважаючи ні на що, українське кіно виходить, кіно це різноманітне, для різних аудиторій і різного віку».

Продюсер мультфільму «Бабай», директор «Укранімафільм» Едуард Ахрамович очікує, що касові збори проекту сягнуть 8 млн гривень. Окрім кінопрокату з групою телеканалів «Інтер» ведуть переговори щодо телепрем’єри «Бабая». Також анімаційний фільм буде доступний користувачам послуги Video On Demand.

Джерело: Zaxid.net
 

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2014/12/19/pershyj-ukrajinskyj-povnometrazhnyj-multfilm-vyjshov-u-prokat/">ЛітАкцент</a>

 
 

Додав nady 21 грудня 2014

Про автора

.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска