Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Культура / Не стало Ігоря Костіна - автора перших фото Чорнобильської катастрофи

На 79-му році життя пішов з життя фотожурналіст та кінооператор Ігор Костін. Його Ім'я широко відоме і в Україні, і за її межами. Яскраві фоторепортажі Костіна  вражають самобутністю, високим професіоналізмом, чіткою громадянською позицією.

Ігор Костін - єдиний фотограф, який зробив фото зруйнованого реактора в Чорнобилі, діставшися до нього впритул. Фотокореспондент, якого виданням The Washington Post, назвало людиною-легендою. За ці фотографії Ігор Костін у 1987 році став лауреатом премії конкурсу World Press Photo.

 

З перших днів Чорнобильської катастрофи та протягом наступних 13 днів він перебував у зонах великих доз радіації, готуючи матеріали про хід ліквідації аварії, про її наслідки на території України, Бєларусі, Росії. Сумарна доза переопромінення, отримана в Чорнобильскій зоні, становила 5 припустимих доз.

Персональні виставки Ігоря Костіна експонувалися в Україні, США, Голландії, в штаб-квартирі ООН. 2002 року вийшов його фотоальбом "Чорнобиль. Сповідь репортера", де зібрано найкращі фотоматеріали Чорнобильської зони. На рахунку Ігоря Костіна – понад 10 міжнародних призів. Його фотографії увійшли до антології "100 репортерів ХХ століття".

 

 
 

Додав nady 11 червня 2015

Про автора

Розділ "Культура" містить інформацію, яка не може бути віднесена до конкретного Автора і стосується подій української культури.

 

Коментарi

23 січня 2017

R.I.P.

К слову, китайцы планируют построить солнечную электростанцию ??в зоне отчуждения Чернобыльской АЭС!
http://headnews.org/kitaycy-planiruyut-postroit-solnechn/

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска