Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Конкурс/ Конкурси / Триває конкурс «Пам’ятки України: Крим» у Вікіпедії

Триває конкурс статей про пам’ятки Криму у Вікіпедії. Від початку конкурсу його учасники створили 118 статей і деякі значно покращили. На сьогодні у конкурсі взяли участь 46 зареєстрованих дописувачів Вікіпедії.

Серед пам’яток, які отримали свої статті під час конкурсу — водонапірна вежа «Білий басейн» у Феодосії, садиба Шлеє селіЧоботарка поблизу міста Саки, «Вілла Штірліц» в селищі Олива поблизу Ялти (будинок-музей Юліана Семенова, названий так на честь найвідомішого персонажа автора), Дача Кічкіне та інші. 

Також, в рамках конкурсу окрім загальних переможців, буде визначено переможця у номінації «Кримськотатарські пам’ятки». Перелік пам’яток кримськотатарського народу опублікований окремим списком у Вікіпедії. Даний список буде  доповнюватись.

Серед уже створених статей про кримськотатарські пам’ятки — мечеті Орта-Джамі та Єшиль-Джамі у Бахчисараї. Будівлі мечетей мали по різному складну долю, вони страждали від воєн і землетрусів. Однак перша була історично реконструйована у 2013 році і зараз діє, а для другої, зруйнованої у 1946 році, невідоме навіть точне місце розташування. 

Бажаючі взяти участь у конкурсі статей «Пам’ятки України: Крим» можуть обрати тему зі списку статей, запропонованих до створення (червоні посилання — це статті, яких ще немає), зі списків підохоронних пам’яток, зі списку пропонованих статей поза конкурсом, або ж обравши її самостійно. Щоб відкрити сторінку створення статті, достатньо натиснути на червоне посилання у списку або на сторінці пошуку.

Разом з тим, у Вікіпедії триває тематичний Кримський місяць — для тих, хто має бажання написати статті поза пам’ятковою темою конкурсу.

Конкурс триває до 31 серпня включно. Визначення та нагородження переможців планується у вересні 2015 року в Києві.

 
 

Додав nady 17 серпня 2015

Про автора

В розділі "Конкурси" публікується інформація про конкурси, що є актуальною для України та стосується безпосередньо української культури та мистецтва.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска